Sony: Ετοιμη να παρουσιάσει το PlayStation 3

Μπαίνει στη «μάχη κατά του Xbox της Microsoft
Δευτέρα, 08 Μαΐου 2006 11:01

ΣΗΜΕΡΑ, για πρώτη φορά, θα παρουσιάσει η Sony Corp., η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικών βιντεοπαιχνιδιών στον κόσμο την επόμενη έκδοση της κονσόλας PlayStation, καθώς επιδιώκει να προφτάσει την Microsoft Corp., η οποία προηγήθηκε στο λανσάρισμα του παιχνιδιού της Xbox 360, κατά έξι μήνες.

Η Sony βασίζεται στο ΡlayStation 3, που φέρει chip για μεγαλύτερη ταχύτητα και DVD υψηλής ευκρίνειας για να αναζωογονήσει τα κέρδη της μετά τη μείωσή τους σε ποσοστό 25% κατά την προηγούμενη χρήση. Η παρουσίαση του παιχνιδιού σε χιλιάδες στο Electronic Entertainment Expo του Λος Αντζελες, δίνει την ευκαιρία στον ανώτατο εκτελεστικό διευθυντή της Sony, 64 ετών, την ευκαιρία να τραβήξει την προσοχή από το Xbox 360 της Microsoft.

Οι μετοχές της Sony σημείωσαν άνοδο 90 γιέν, φθάνοντας στα 5550 γιέν η μία στις 2 Μαΐου και φέτος έχουν κερδίσει ποσοστό 15%. Οι μετοχές της Microsoft, σημείωσαν άνοδο 36 σεντς, φθάνοντας στις 5 Μαΐου στα 23,80 δολ. η μία, ενώ φέτος έχουν σημειώσει απώλειες 9%.

H Sony ποτέ δεν παρουσίασε πρώτη κάποιο παιχνίδι στην αγορά. Το πρώτο PlayStation που λανσάρισε το 1994, ακολούθησε τις παρουσιάσεις παιχνιδιών της Nintendo και της Sega Enterprises Ltd. Με το PlayStation 2, η Sony δεν πρόλαβε την περίοδο των εορτών το 1999 και ακολούθησε το Dreamcast της Sega. Ακόμη το σύστημα προηγείται 18 μήνες του GameCube της Nintendo και δύο χρόνια του πρώτου Xbox της Microsoft.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα