KarstadtQuell: Υψηλότερες των προβλέψεων ζημίες

Δευτέρα, 08 Μαΐου 2006 11:57

ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ ζημίες από τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών, εμφάνισε για πρώτη φορά η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης πολυκαταστημάτων της Γερμανίας, KarstadtQuelle AG, μετά τον κακό υπολογισμό των παραγγελιών μέσω του ταχυδρομείου, που ώθησε πτωτικά τα έσοδά της.

Οι καθαρές ζημίες υποχώρησαν στα 106,8 εκατ. ευρώ (136 εκατ. δολ.) από 111 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, προς τους δημοσιογράφους. Τρεις οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι οι ζημίες της θα ήταν ύψους 89 εκατ. ευρώ.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Thomas Middelhoff, επιθυμεί να αναχαιτίσει τη μείωση των πωλήσεων στα 92 πολυκαταστήματά της και στα κύρια τμήματα της εταιρείας παραγγελιών, Quelle και Neckermann, με τη μείωση των θέσεων εργασίας και τον περιορισμό του κόστους. Η γερμανική εταιρεία λιανικής πώλησης, μείωσε πέρυσι το προσωπικό στο τμήμα παραγγελιών μέσω ταχυδρομείου σε ποσοστό 13% και προσπαθεί να μειώσει το κόστος των εκτυπώσεων και της αποστολής καταλόγων μέσω του ταχυδρομείου.

Οι πωλήσεις της KarstadtQuelle, μειώθηκαν στα 3,27 δισ. ευρώ από 3,4 δισ. ευρώ, μετά τη μείωση κατά 8% που σημείωσαν αυτές στο τμήμα παραγγελιών μέσω του ταχυδρομείου. Η εταιρεία είπε ότι η μείωση αυτή ήταν αποτέλεσμα της αφαίρεσης σελίδων από μη κερδοφόρα είδη στους καταλόγους της. Επίσης, το γεγονός ότι το Πάσχα των Καθολικών συνέπεσε το δεύτερο τρίμηνο αυτού του έτους, επηρέασε τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου.

Οι μετοχές της KarstadtQuelle, σημείωσαν φέτος διπλάσια άνοδο, αποτέλεσμα του σχεδίου πώλησης του real estate, προς 4,5 δισ. ευρώ και της εικασίας ότι οι κύριοι μέτοχοι ενδέχεται να κάνουν προσφορά για το λοιπό της εταιρείας. Η εταιρεία, ηλικίας 125 ετών, είπε σήμερα ότι θα πουλήσει ένα ακόμη μερίδιο του real estate, αξίας 600 εκατ. ευρώ, μέχρι τα τέλη του έτους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα