Ενδιαφέρον Cosmote για τις άδειες 3G στη Ρουμανία

Δευτέρα, 08 Μαΐου 2006 13:19

Ανοίγει ο δρόμος για την εκχώρηση των δύο τελευταίων αδειών κινητής τηλεφωνίας τρίτης γενιάς 3G στη Ρουμανία, οι οποίες "αφύπνισαν" και το ενδιαφέρον των εταιριών Cosmote και Zapp.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Γενικής Επιθεώρησης για τις Τεχνολογίες Επικοινωνιών και Πληροφορικής (IGCTI), Καταλίν Μαρινέσκου, δήλωσε ότι τα έγγραφα για τη διεθνή δημοπρασία θα είναι έτοιμα στο τέλος του Μαΐου.

Τη διεθνή δημοπρασία για την εκχώρηση των δύο αδειών θα διοργανώνει η IGCTI. Επίσης, προβλέπεται ότι στον πλειστηριασμό αυτό μπορούν να συμμετέχουν και εταιρίες με κύκλο εργασιών χαμηλότερο των 300 εκατ. ευρώ.

Προς το παρόν, άδειες 3G διαθέτουν η Vodafone Romania και η Orange. Σε ό,τι αφορά στις υπηρεσίες 3G, οι οποίες είναι διαθέσιμες στη ρουμανική αγορά, η Vodafone Romania έχει ήδη προσελκύσει 97.300 πελάτες στους οκτώ μήνες από την έκδοση της άδειας, ενώ σύντομα θα λανσάρει εφαρμογές που θα βασίζονται στην τεχνολογία HSDPA.

Η Orange ανακοίνωσε ότι η τεχνολογία HSPDA θα εφαρμοστεί από την ίδια το 2007. Όπως επισημαίνει η εταιρία σε ανακοίνωσή της, η συγκεκριμένη τεχνολογία επιτρέπει την πρόσβαση και τη μεταφορά δεδομένων από το διαδίκτυο με υψηλότερες ταχύτητες (ταχύτητα 1,4 Mbps και η μελλοντική ανάπτυξη θα επιτρέπει ρυθμούς μεταφοράς 3,6 Mbps).

ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα