Yπέρ της Apple η δικαστική απόφαση στη δίκη με τους Beatles

Δευτέρα, 08 Μαΐου 2006 13:19

ΥΠΕΡ της Apple Computer Inc., βγήκε η απόφαση της δικαστικής διαμάχης με την εταιρεία Beatles, αναφορικά με τη χρήση του ονόματος και του σήματος στο κατάστημά της iTunes, τη μεγαλύτερη υπηρεσία φόρτωσης τραγουδιών σε υπολογιστές στον κόσμο.

Η Apple Corps Ltd., που εκπροσωπεί τα δικαιώματα του pop συγκροτήματος, μήνυσε την εταιρεία κατασκευής κομπιούτερ στο Λονδίνο, λέγοντας ότι κατέχει τα αποκλειστικά δικαιώματα της χρήσης του σήματος και των συνδέσεων μουσικών εργασιών βάσει τη συμφωνίας που υπέγραψαν οι εταιρείες το 1991. Η Apple Computer έχει πουλήσει πλέον του ενός δισεκατομμυρίου τραγουδιών μέσω του iTunes, τα οποία μπορούν να αναπαραχθούν μέσω των συσκευών ψηφιακής μουσικής με τις καλύτερες πωλήσεις της Apple Computer Inc., του iPod.

Σήμερα, το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου, απέρριψε το αίτηματ της Apple Corps Λέγοντας ότι η χρήση του σήματος στα καταστήματα iTunes και η διαφήμιση της υπηρεσίας, δεν παραβιάζει τη συμφωνία.

Οι δύο τιτάνες στον κλάδο της μουσικής, μάχονται για το σήμα με το φρούτο (μήλο) εδώ και δεκαετίες. Η Apple Corps, που ανήκει ακόμη στον Paul McCartney, τον Ringo Starr, και τη χήρα του John Lennon, Υoko Ono και στην περιουσία του George Harrison άρχισε να χρησιμοποιεί την εικόνα του πράσινου μήλου στους δίσκους των θρυλικών σκαθαριών στα τέλη της δεκαετίας του '60.

Η Apple Computer, με έδρα το Κουπερτίνο της Καλιφόρνια, που ιδρύθηκε από τον νυν ανώτατο εκτελεστικό της διευθυντή Steve Jobs και τον Steve Wozniak το 1976, κάνει τη χρήση του σήματος με ένα δαγκωμένο μήλο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα