Επένδυση 97,8 εκατ. ευρώ για την επέκταση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΘ

Δευτέρα, 08 Μαΐου 2006 16:57

Σε λίγη ώρα ο ΥΕΝ στη Θεσσαλονίκη, θα ανακοινώσει επίσημα την κατασκευή του προβλήτα 6, για τον διπλασιασμό της υπάρχουσας χωρητικότητας του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του Λιμένα της Θεσσαλονίκης, για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης ζήτησης για χειρισμό εμπορευματοκιβωτίων.

Το έργο περιλαμβάνει τη σχεδίαση, κατασκευή και λειτουργία επέκτασης του υπάρχοντος σταθμού στον 6ο προβλήτα και την αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού για τη λειτουργία του σταθμού και την εκβάθυνση μπροστά από το υπάρχον κρηπίδωμα.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν:

- Επέκταση του δυτικού τμήματος του κρηπιδώματος κατά 500μ. ώστε το συνολικό μήκος του κρηπιδώματος να είναι 1000 μ. Το βάθος στο νέο κρηπίδωμα θα είναι 15 μ. και το κρηπίδωμα θα κατασκευαστεί επί πασσάλων.

- Εκβάθυνση των υπαρχόντων 500 μ. του κρηπιδώματος στα 15 μ.

- Πλήρωση και επίστρωση 150.000 τ.μ. της προβλήτας όπισθεν του κρηπιδώματος για ικανότητα στοιβασίας έως 3 εμπορευματοκιβώτια καθ΄ ύψος.

- Υποσταθμό και δίκτυα φωτισμού.

- Σταθμό εμπορευματοκιβωτίων ψυγείων

- Συνεργείο συντήρησης με τον εξοπλισμό.

Ο εξοπλισμός για τη λειτουργία του σταθμού περιλαμβάνει:

- 4 γερανογέφυρες post panamax

- 12 straddle carriers

- 2 reach stackers

- 2 tractors

Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν και ο σταθμός να τεθεί σε λειτουργία ως το τέλος του 2010. Το συνολικό κόστος της επένδυσης υπολογίζεται σε 97,8 εκατ. €.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΛΘ



Σχολιασμένα