Κάτω του 4,2% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2018 12:03
UPD:12:05
FOSPHOTOS /Panayiotis Tzamaros

Σημαντική βελτίωση εμφανίζουν τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων, τα οποία κινούνται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων εβδομάδων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά 6,8 μονάδες βάσης και διαμορφώνεται στο 4,198%.

Αντίστοιχου εύρους βελτίωση καταγράφεται και στο 5ετές ομόλογο, καθώς το επιτόκιο παρουσιάζει πτώση κατά 5,3 μονάδες βάσης στο 3,211%.

Την ίδια ώρα, τα spreads στα 10ετή ομόλογα, δηλαδή η απόκλιση των αποδόσεων μεταξύ του ελληνικού και του γερμανικού ομολόγου, περιορίζονται στις 387,2 μονάδες βάσης.

Η βελτίωση στην αγορά των ομολόγων αποδίδεται στις προσδοκίες για το σημερινό Eurogroup, το οποίο αναμένεται να ανάψει και επισήμως το πράσινο φως στον προϋπολογισμό του 2019.

Στο θετικό κλίμα συμβάλλουν και τα δημοσιεύματα για την πρόθεση της Ιταλίας να διαπραγματευτεί το ύψος του ελλείμματος του επόμενου έτους.

Άλλωστε, ο Τζιοβάνι Τρία, υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης του στόχου στα επίπεδα του 2% ή και χαμηλότερα.

Όπως είναι φυσικό μία τέτοια κίνηση θα αποκλιμακώσει την ένταση με τις Βρυξέλλες, οι οποίες επιζητούν την περικοπή του ελλείμματος, προκειμένου να μην εκτροχιαστεί η πορεία του δημόσιου χρέους.

Στο πλαίσιο αυτό, η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου υποχωρεί κατά 6,3 μονάδες βάσης και διαμορφώνεται στο 3,149%.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα