Χαμόγελα και στο Χ.Α.: +2,6% ο Γ.Δ., +6% οι τράπεζες

Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2018 11:42
UPD:11:42
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Το ενθουσιώδες κλίμα που επικρατεί ανά την Ευρώπη «σηκώνει» και το ελληνικό χρηματιστήριο, με αποτέλεσμα η εβδομάδα να ξεκινάει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον Γενικό Δείκτη. Περίπου μία ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης ενισχύεται 2,65% στις 646,7 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να υπερβαίνει ήδη τα 18 εκατ. ευρώ. 

Η μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζει με τον επιμέρους δείκτη να κάνει άλμα σχεδόν 3%. Στο 2,5% και ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης. 

Μεγάλος πρωταγωνιστής της ημέρας είναι και πάλι ο τραπεζικός κλάδος, καθώς μετά το σφυροκόπημα, που έχουν δεχθεί το τελευταίο εξάμηνο, οι μετοχές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών προβάλλουν ως αγοραστικές ευκαιρίες. Οι προσδοκίες για δυναμικές λύσεις στο μέτωπο των κόκκινων δανείων τόσο από τις ίδιες όσο και από ΤτΕ και κυβέρνηση ευνοούν επίσης την ανάκαμψή τους. 

Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται περίπου 6%. Δεν είναι, ωστόσο, ο μόνος, που εξασφαλίζει σημαντικά κέρδη. Το σύνολο σχεδόν των κλάδων του Χ.Α. κινούνται ανοδικά με μόνες εξαιρέσεις εκείνους της υγείας, που υποχωρεί 1% και του εμπορίου, που καταγράφει πτώση 0,3%. Ξεχωρίζουν οι κλάδοι βιομηχανικών προϊόντων με κέρδη 3% και ταξιδιών- αναψυχής με άνοδο 2,7%. 

Μένει να φανεί, εάν αυτή τη φορά, ο ενθουσιασμός θα κρατήσει έως το τέλος της συνεδρίασης ή θα ξεφουσκώσει απότομα, όπως συνέβη σε αρκετές συνεδριάσεις το τελευταίο διάστημα. Οι προϋποθέσεις πάντως για ανάκαμψη υπάρχουν, χάρη στο γενική τάση των επενδυτών στην Ευρώπη για περισσότερη έκθεση στο ρίσκο.  

naftemporiki.gr 

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα