Μ. Μαΐλης: Οι βελτιωμένοι ρυθμοί ανάπτυξης δεν αρκούν - Χρειάζεται επενδυτικό σοκ

Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2018 10:53
UPD:18:26
Σταύρος Γιαννούλης

Όπως επισήμανε ο κ. Μαΐλης, η οριστική επίλυση των προβλημάτων αντιμετωπίζεται μόνο με την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας. Ο ίδιος έκανε λόγο για την ανάγκη ενός επενδυτικού σοκ, ιδίως στην παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, ενώ τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ένα πλαίσιο που θα καθιστά τη χώρα επενδυτικό πόλο έλξης.

Η Ελλάδα καταγράφει βελτιωμένους ρυθμούς ανάπτυξης, αλλά «αυτό δεν αρκεί» ώστε η χώρα «να λύσει αμετάκλητα τα προβλήματα της», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Μιχάλης Μαΐλης.

Μιλώντας σε συνέδριο του Economist σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο για την οικονομική συνεργασία Γερμανίας και ΝΑ Ευρώπης, στο Βερολίνο, ο κ. Μαΐλης επεσήμανε ότι η οριστική επίλυση των προβλημάτων αντιμετωπίζεται μόνο με την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας. Ο ίδιος έκανε λόγο για την ανάγκη ενός επενδυτικού σοκ, ιδίως στην παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, ενώ τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ένα πλαίσιο που θα καθιστά τη χώρα επενδυτικό πόλο έλξης.

Ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου έκρουσε «καμπανάκι» για τον κίνδυνο «να μετακυλήσει η χώρα και πάλι σε συνθήκες δημοσιονομικής απειθαρχίας, όπου θα τεθούν εν αμφιβόλω όλα αυτά που έχουν επιτευχθεί μέχρι τώρα» δεδομένου ότι η χώρα έχει μπει σε εκλογική τροχιά.

Επισήμανε πάντως ότι το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο «πιστεύει ακράδαντα στις ελληνικές δυνατότητες και ευκαιρίες και αισιοδοξεί για το μέλλον».

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα