G20: Προς μεταρρύθμιση του ΠΟΕ

Σάββατο, 01 Δεκεμβρίου 2018 15:18
UPD:15:36
REUTERS/SERGIO MORAES

Τη δέσμευσή τους για μεταρρύθμιση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) εξέφρασαν οι ηγέτες των χωρών - μελών της G20 σύμφωνα με προσχέδιο της κοινής διακήρυξης, το οποίο θα δημοσιοποιηθεί στο τέλος της διήμερης διάσκεψης.

Σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους, τους οποίους επικαλείται το Reuters, η ρητορική στο προσχέδιο της διακήρυξης για ζητήματα όπως η μετανάστευση θα κρατηθεί σε ένα ήπιο επίπεδο, ενώ σε ό,τι αφορά την κλιματική αλλαγή θα είναι πιο αυστηρή.

Το προσχέδιο της διακήρυξης πρέπει να εγκριθεί από τους ηγέτες της G20, ενώ βάσει των μέχρι τώρα πληροφοριών, δεν περιέχει αναφορές στους δασμούς και τον προστατευτισμό.

Στο μεταξύ, πρωινό γεύμα εργασίας είχαν το πρωί ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

EURONEWS

Εντός της ημέρας αναμένεται να πραγματοποιηθεί και η συνάντηση της κ. Μέρκελ με τον Αμερικανό πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ που αρχικά είχε προγραμματιστεί για χθες, αλλά αναβλήθηκε εξαιτίας της καθυστερημένης άφιξης της καγκελαρίου στην Αργεντινή.

Στο μεταξύ, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε παρότρυνε την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι να αποφύγει μία αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε., χωρίς συμφωνία.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα