KPN: 40% υψηλότερα κέρδη μετά την εξαγορά της Telfort

Τρίτη, 09 Μαΐου 2006 09:41

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 40%, σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο τα κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της Ολλανδίας, Royal KPN NV, αποτέλεσμα της εξαγοράς της εταιρείας ασύρματης τηλεφωνίας Telfort, στην οποία προχώρησε πέρυσι. Η ΚΡΝ, επανέλαβε την πρόβλεψή της για τις πωλήσεις και τα λειτουργικά κέρδη που θα εμφανίσει φέτος.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στα 383 εκατ. ευρώ (486,2 εκατ. δολ.) από 274 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν στα 3 δισ. ευρώ, από 2,89 δισ. ευρώ.

Ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Ad Scheepbouwer, επενδύσει σε νέες υπηρεσίες, όπως τηλεφωνικές κλήσεις μέσω του Internet, καθώς μειώνονται οι κλήσεις από σταθερά τηλέφωνα. Η εταιρεία, που εδρεύει στη Χάγη, θα μειώσει επίσης τον αριθμό των εργαζομένων της κατά περίπου 8.000 έως τα τέλη του 2009, προκειμένου να αυξήσει τα κέρδη.

Οι μετοχές της KPN σημείωσαν πέρυσι αύξηση 44% , καθώς υπήρχαν φημολογίες για εξαγορά της. Οι μετοχές των 25 εταιρειών που απαρτίζουν τον δείκτη Bloomberg Europe Telecommunication Services, σημείωσαν άνοδο 1,3% την ίδια χρονική περίοδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα