Πρ. Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένος: Να ανασχεδιαστεί το κατακερματισμένο λιμενικό σύστημα

Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018 20:13
UPD:20:18

Το εθνικό λιμενικό σύστημα έχει μεγάλη ανάγκη υποστήριξης, καθώς είναι κατακερματισμένο κι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 93 δημοτικά λιμενικά ταμεία και οργανισμοί λιμένος, εκτός από τα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης, δήλωσε ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένος, Ιάσονας Αγγελόπουλος, στο 22ο Πανελλήνιο Συνέδριο Logistics, στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Όπως είπε, έχει ήδη κατατεθεί μελέτη προς τη γενική γραμματεία Λιμένος, που αφορά τον ανασχεδιασμό του λιμενικού συστήματος.

Αναφερόμενος στον ρόλο της Ρυθμιστικής Αρχής, σημείωσε ότι επιλύει διαφορές φορέων και ανέφερε ως παράδειγμα διαφορά που υπάρχει μεταξύ του λιμένος Πειραιά και του δήμου Περάματος για το όριο του οικοπέδου μεταξύ των προβλητών 2 και 3 και τα όρια ενός λιμενίσκου που είναι εκτός παραχώρησης.

«Από τη μία πρέπει να προστατεύσουμε τους επενδυτές, από την άλλη το δημόσιο συμφέρον» τόνισε ο κ. Αγγελόπουλος, επισημαίνοντας ότι όλες οι αποφάσεις της Αρχής βγαίνουν με βάση τον νόμο και τα πραγματικά περιστατικά, είναι άμεσα εκτελεστέες και προσβάλλονται μόνο σε επίπεδο Εφετείου.

Για τις συμβάσεις παραχώρησης ανέφερε ότι αυτό που θα πρέπει να προσέξει κανείς είναι το θέμα πρόσβασης της δημόσιας υπηρεσίας και τα ζητήματα τιμολόγησης και ανταγωνισμού, σε σχέση με τους χρήστες του λιμανιού.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα