Νευρικότητα στο Χ.Α., «μάχη» αγοραστών - πωλητών

Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018 15:05
UPD:15:10
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Νευρικότητα επικρατεί σήμερα, Παρασκευή, στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις εναλλαγές προσήμων να είναι διαρκείς, καθώς αγοραστές και πωλητές δίνουν «μάχη χαρακωμάτων», εν όψει και των αλλαγών στον δείκτη MSCI Greece.

Παρά τις πρωινές απώλειες, ο Γενικός Δείκτης, περίπου 2,5 ώρες πριν την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ενισχύεται κατά 0,33% και διαμορφώνεται στις 620,17 μονάδες, με τον τζίρο των συναλλαγών να κυμαίνεται στα 37,8 εκατομμύρια ευρώ.

Ο τραπεζικός κλάδος, ο οποίος έχει και σήμερα την «τιμητική» του, καταγράφει άνοδο άνω του 1%, καθώς η Alpha Bank αυξάνεται κατά 2% και η Eurobank κατά 1,80%. Αντίθετα, Εθνική και Πειραιώς παρουσιάζουν περιορισμένης κλίμακας απώλειες.

Οι διακυμάνσεις στις τράπεζες επηρεάζονται, όπως είναι φυσικό, και από τις επικείμενες αλλαγές στον δείκτη MSCI Standard Greece, από τον οποίο μετά το τέλος της συνεδρίασης, θα αφαιρεθούν οι τίτλοι των Εθνική, Eurobank και Πειραιώς.

Οι αναλυτές έχουν προβλέψει ότι οι παραπάνω κινήσεις θα συνεπάγονται σημαντικές εκροές από τον κλάδο των τραπεζών, πλήττοντας με μεγαλύτερη σφοδρότητα τις Eurobank και ΕΤΕ.

Στο ταμπλό, η κατάσταση είναι σχεδόν… μοιρασμένη, καθώς 43 μετοχές ανεβαίνουν και 49 κατεβαίνουν. Ωστόσο, το ανοδικό ξέσπασμα τόσο του Μυτιληναίου (4,30%) όσο και των ΕΛΠΕ (3,60%) διατηρεί το πρόσημο της ελληνικής αγοράς σε θετικό έδαφος.

Στον αντίποδα βέβαια, οι υψηλότερες πιέσεις παρατηρούνται στον τίτλο της Coca-Cola HBC, ο οποίος διολισθαίνει κοντά στο 3%, ενώ πέριξ του 1% διαμορφώνονται οι απώλειες για τις μετοχές των Aegean, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ και Τέρνα Ενεργειακή.

Όσον αφορά την αγορά ομολόγων, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς βελτιώνεται ανεπαίσθητα κατά 0,7 μονάδες βάσης και υποχωρεί στο 4,267%, ενώ ισόποσο μείωση καταγράφει και η απόδοση του ελληνικού 5ετούς, η οποία διαμορφώνεται στο 3,264%.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα