Mittal: Επιθυμεί να αναθεωρήσει την προσφορά εξαγοράς της Arcelor

Τρίτη, 09 Μαΐου 2006 13:26

ΤΗΝ αναθεώρηση της προσφοράς της ύψους 22,8 δισ. ευρώ (28,9 δισ. δολ.) για την εξαγορά της Arcelor SA, μετά την πρώτη επαφή μεταξύ των στελεχών της εταιρείας από την στιγμή που ανακοινώθηκε η προσφορά, πριν από τρεις και πλέον μήνες, επιθυμεί η Mittal Steel Co.

«Θα επιθυμούσαμε να αναθεωρήσουμε την προσφορά μας και να κάνουμε σημαντικές αλλαγές αναφορικά με την εταιρική μας διοίκηση», ανέφερε ο δισεκατομμυριούχος Lakshmi Mittal σε σημερινή του δήλωση μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η Arcelor θα συναντηθεί με τη Mittal μόνο εάν διαθέσει επαρκή και ακριβή στοιχεία για το επιχειρηματικό σχέδιο, αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση της εταιρείας παραγωγής χάλυβα.

Η Mittal περιμένει την έγκριση των αρμοδίων αρχών του Λουξεμβούργου, του Βελγίου και της Ισπανίας τις δύο πρώτες εβδομάδες του Μαΐου για να βελτιώσει την προσφορά της σε μετρητά και μετοχές για τους μετόχους της Arcelor. Μια εξαγορά θα δημιουργούσε μία εταιρεία τρεις φορές του μεγέθους της ιαπωνικής Nippon Steel Corp., της τρίτης σε μέγεθος εταιρείας ατσαλιού στον κόσμο.

Οι μετοχές της Arcelor σημείωσαν άνοδο 1,14 ευρώ, ποσοστό 3,3%, φθάνοντας στα 36,14 ευρώ η μία και διαπραγματεύθηκαν στα 35,90 ευρώ η μία στις 10:13 π.μ. στο Παρίσι. Οι μετοχές της Mittal σημείωσαν άνοδο έως 60 σεντς, ποσοστό 1,9%, φθάνοντας στα 33,10 ευρώ η μία και διαπραγματεύθηκαν στα 32,91 ευρώ η μία στο Αμστερνταμ.

Τα έγγραφα που εστάλησαν από την Mittal για την αξία της Arcelor και για το επιχειρηματικό σχέδιο, δεν περιλαμβάνουν τις απαιτούμενες πληροφορίες, ανέφερε σε ανακοίνωσή της χθες η Arcelor. Η Mittal επιδιώκει ακόμη μια εξαγορά στο πλαίσιο της φιλικής προσφοράς που έκανε αρχικά, ανέφερε σήμερα η εταιρεία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα