Υπό ελεγχόμενη πίεση το Χ.Α. εν αναμονή των αλλαγών στον MSCI

Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018 11:58
UPD:11:59
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Υπό ελεγχόμενη πίεση τελεί σήμερα, Παρασκευή, το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς μετά τη λήξη της συνεδρίασης θα τεθούν σε ισχύ οι αλλαγές στους δείκτες του MSCI, οι οποίες επηρεάζουν άμεσα τις ελληνικές τράπεζες.

Όπως έχει ήδη καταστεί γνωστό από τις 13 Νοεμβρίου, οι μετοχές των Εθνική Τράπεζα, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς θα αφαιρεθούν από τον δείκτη MSCI Standard Greece και θα προστεθούν στον δείκτη MSCI Small Cap, από τον οποίο θα αφαιρεθεί ο τίτλος της Ελλάκτωρ.

Οι αναλυτές έχουν προβλέψει ότι οι παραπάνω αλλαγές θα συνεπάγονται σημαντικές εκροές από τον κλάδο των τραπεζών, οι οποίες αναμένεται να καταστούν εμφανείς ακόμη και εντός της ημέρας.

Προς το παρόν βέβαια, οι απώλειες στον τραπεζικό κλάδο είναι περιορισμένες, με τον σχετικό δείκτη να υποχωρεί κατά 0,60%. Η μεγαλύτερη πτώση παρουσιάζεται στην Εθνική, η οποία διολισθαίνει κατά 2,20%. Από την πλευρά της, η Eurobank μειώνεται κατά 1,60%. Alpha Bank και Τρ. Πειραιώς εμφανίζουν μικρές διακυμάνσεις.

Την ίδια ώρα, ο Γενικός Δείκτης, περίπου 1,5 ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης, υποχωρεί κατά 0,70% και διαμορφώνεται στις 613,83 μονάδες, με τον τζίρο των συναλλαγών να υπερβαίνει τα 12 εκατομμύρια ευρώ.

Στο ταμπλό, ξεχωρίζουν οι μετοχές των ΕΛΠΕ και Μυτιληναίου, οι οποίες ενισχύονται κοντά στο 3% και αντιστέκονται στο αρνητικό κλίμα της ημέρας. Στον αντίποδα, απώλειες άνω του 2,50% καταγράφουν οι μετοχές των ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα και Jumbo.

Όσον αφορά την αγορά ομολόγων, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς βελτιώνεται ανεπαίσθητα κατά 0,4 μονάδες βάσης και υποχωρεί στο 4,270%, ενώ αντίθετα, η απόδοση του ελληνικού 5ετούς αυξάνεται κατά 1,2 μονάδες βάσης και διαμορφώνεται στο 3,284%.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα