Σιούφας: Σύντομα ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ Αλεξάνδρειας, Κρήτης και Πειραιά

Τρίτη, 09 Μαΐου 2006 16:08

Η γραμμή ακτοπλοϊκής σύνδεσης μεταξύ Αλεξάνδρειας, Κρήτης και Πειραιά, αναμένεται να δρομολογηθεί σύντομα, δήλωσε από το Κάιρο ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας κατά την επίσημη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Επενδύσεων της Αιγύπτου Μαχμουντ Μόχι Ελ Ντιν.

Σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ αμέσως μετά την συνάντηση, ο κ. Σιούφας επιβεβαίωσε το γεγονός, επισημαίνοντας ότι ήδη υπάρχει έντονο το ενδιαφέρον από εταιρεία που επιθυμεί να προχωρήσει στην δημιουργία αυτής της γραμμής, η οποία θα εξυπηρετεί οχήματα και επιβάτες.

Σημειώνεται ότι η ακτοπλοϊκή γραμμή που συνέδεε την Αλεξάνδρεια με τα ελληνικά λιμάνια έπεψε να λειτουργεί πριν από είκοσι και πλέον χρόνια.

Εκτός από τον υπουργό Επενδύσεων, ο κ. Σιούφας συναντήθηκε και με τον υπουργό Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ταρέκ Καμίλ, με τον οποίο επισκέφθηκε το τεχνολογικό κέντρο «Έξυπνο Χωριό».

Ο κ. Σιούφας δήλωσε εντυπωσιασμένος από την ανάπτυξη αυτού του σχεδίου για το «Έξυπνο Χωριό», όπως και για τις προσπάθειες που καταβάλλει η αιγυπτιακή κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο για θέματα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Όπως είπε στο επόμενο διάστημα -και σε διπλωματικό επίπεδο και οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων- θα υπάρξουν συνεννοήσεις για το πώς θα προχωρήσει η συνεργασία και σ’ αυτόν τον τομέα. ¶λλωστε -πρόσθεσε- «έχουμε υπογράψει συμφωνία ερευνητικής και τεχνολογικής συνεργασίας, το υπουργείου Ανάπτυξης με το υπουργείο Επικρατείας για Επιστημονική Έρευνα, της Αιγύπτου, το οποίο χειρίζεται τα θέματα τεχνολογίας και έρευνας της Αιγυπτιακής Κυβέρνησης. Θα προχωρήσουμε στη σύσταση της κοινής επιτροπής για τις λεπτομέρειες της υλοποίησης αυτής της συμφωνίας, που κυρώθηκε στην Ελληνική Βουλή το τέλος του 2005».

Ο υπουργός Ανάπτυξης και η συνοδεία του επισκέφθηκαν επίσης τη βιομηχανική περιοχή «6η Οκτώβρη» στο Κάιρο, στην οποία δραστηριοποιείται και αριθμός ελληνικών επιχειρήσεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα