Citi: Ζήτημα κυριαρχίας η σύγκρουση ΗΠΑ - Κίνας για το εμπόριο

Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018 13:21
UPD:13:23
REUTERS/HYUNGWON KANG

«Η εμπορική διαμάχη δεν είναι κάτι το οποίο θα εξαφανιστεί έτσι απλά, επειδή θα συναντηθούν οι δύο πρόεδροι το Σάββατο» τονίζει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του τμήματος επενδύσεων για την Ασία, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, Σρικάντ Μπχατ.

Ως ζήτημα «κυριαρχίας» και όχι εμπορίου χαρακτηρίζει η Citi την εν εξελίξει εμπορική διαμάχη μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, η οποία έχει προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

«Είναι κάτι, το οποίο αφορά περισσότερο τη στρατηγική κυριαρχία και λιγότερο το εμπόριο» δηλώνει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του τμήματος επενδύσεων για την Ασία, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, Σρικάντ Μπχατ.

Ο ίδιος, μιλώντας στο CNBC, δεν παραλείπει να αναφερθεί και στην πολυ-αναμενόμενη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κινέζο ομόλογό του, στη σύνοδο των G20, στο Μπουένος Άιρες.

«Η εμπορική διαμάχη δεν είναι κάτι το οποίο θα εξαφανιστεί έτσι απλά, επειδή θα συναντηθούν οι δύο πρόεδροι το Σάββατο» τονίζει χαρακτηριστικά.

Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, παραδέχεται ότι «όποια προσπάθεια καταβληθεί προς την κατεύθυνση της εκτόνωσης της κατάστασης, θα αποτελεί μία θετική εξέλιξη για τις αγορές».

Είναι χαρακτηριστικό ότι την Πέμπτη, τα ασιατικά χρηματιστήρια κινήθηκαν σε θετικό έδαφος, προεξοφλώντας μία θετική έκβαση στις κατ’ ιδίαν επαφές Τραμπ - Ξι.

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα