Στο στόχαστρο της Γερμανίας η Amazon

Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018 12:57
UPD:12:59
REUTERS/PASCAL ROSSIGNOL

Έρευνα εις βάρος της Amazon για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης στην αγορά λιανικής, έχουν ξεκινήσει οι γερμανικές αρχές. Η υπόθεση ανακινήθηκε έπειτα από καταγγελίες εμπόρων για τις επιχειρηματικές πρακτικές της αμερικανικής εταιρείας.

«Η Amazon ενεργεί ως “φύλακας” προς τους πελάτες. Έχοντας διπλό ρόλο, ως ο μεγαλύτερος έμπορος αλλά και ως η μεγαλύτερη πλατφόρμα συναλλαγών, έχει τη δυνατότητα να εμποδίζει άλλους εμπόρους προς όφελός της» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η εν εξελίξει έρευνα επομένως -όπως προστίθεται- αφορά το κατά πόσο ο εμπορικός «γίγαντας» θέτει εμπόδια σε τρίτους εμπόρους, οι οποίοι χρησιμοποιούν την πλατφόρμα του. Εξετάζεται επίσης, η πιθανότητα έλλειψης διαφάνειας ως προς τις συμβάσεις, τις πληρωμές και τις παραδόσεις προϊόντων.

Η Γερμανία αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για την Amazon, μετά τις ΗΠΑ. Η δραστηριότητά της, ωστόσο, έχει προκαλέσει σοβαρούς τριγμούς στις σχέσεις της με τα εργατικά συνδικάτα, τα οποία διαμαρτύρονται για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχου περιεχομένου έρευνα διεξάγει το Βερολίνο και εναντίον της Facebook, η οποία κατηγορείται πως συλλέγει προσωπικά στοιχεία χρηστών, χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα