Dow Jones: Άλμα 600 μονάδων με ώθηση από Πάουελ

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018 23:07
UPD:23:07
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Δυναμική άνοδο παρουσίασαν οι αμερικανικές μετοχές στη Wall Street, λαμβάνοντας ώθηση από τα σχόλια του επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ για τα επιτόκια.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones πραγματοποίησε άλμα 618 μονάδων ή 2,5% στις 25.366 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κατέγραψε κέρδη 3%, ενώ ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 2,3%.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Πάουελ τόνισε ότι «τα επιτόκια είναι ακόμη χαμηλά σύμφωνα με τα ιστορικά δεδομένα και παραμένουν λίγο πιο χαμηλά από την ευρεία γκάμα των εκτιμήσεων του επιπέδου που θα ήταν ουδέτερο για την οικονομία - το οποίο σημαίνει ούτε επιτάχυνση ούτε επιβράδυνση της ανάπτυξης».

Τα σχόλια του κ. Πάουελ ερμηνεύτηκαν από αναλυτές ως υποχώρηση από τη στάση που κρατούσε στην αρχές Οκτωβρίου, όταν και είχε δηλώσει πως η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ βρίσκεται πιθανώς πολύ μακριά από «το ουδέτερο» επίπεδο.

Στην Ευρώπη, μικτά πρόσημα με μικρές  διακυμάνσεις επικράτησαν στις κυριότερες αγορές. Ο γερμανικός DAX υποχώρησε κατά 0,1%, ο γαλλικός CAC 40 παρέμεινε αμετάβλητος και ο βρετανικός FTSE 100 διολίσθησε κατά 0,2%.

Στον ευρωπαϊκό νότο, απώλειες 0,2% σημείωσε ο ιταλικός FTSE MIB, με τον ισπανικό IBEX 35 να ενισχύεται κατά 0,2%. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 παρέμεινε αμετάβλητος.

Στην Αθήνα, ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου υποχώρησε οριακά κατά 0,19%, κλείνοντας στις 603,11 μονάδες.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • COMP
  • DJC



Σχολιασμένα