Hynix: Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές

Καθώς οι πιστωτές της εταιρείας ετοιμάζουν την πώλησή τους
Τετάρτη, 10 Μαΐου 2006 08:02

ΑΠΩΛΕΙΕΣ έως 4,9% σημείωσαν οι μετοχές της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής ημιαγωγών στον κόσμο, Hynix Semiconductor Inc., καθώς οι πιστωτές της άρχισαν τη διαδικασία της πώλησης μετοχών και ομολόγων, αξίας έως 2,9 δισ. δολαρίων.

Οι πιστωτές ζήτησαν από τις επενδυτικές τράπεζες να υποβάλουν σχέδια για τον διακανονισμό της πώλησης 62,6 εκατ. μετοχών ή το 14% της Hynix που εδρεύει στη Ν. Κορέα, σύμφωνα με το έγγραφο που περιήλθε χθες στην κυριότητα του Bloomberg News. Η Hynix, σχεδιάζει να αντλήσει περίπου 700 εκατ. δολ. από την πώληση νέων μετοχών και ανταλλάξιμων ομολόγων.

Η δεύτερη πώληση μετοχών από τον Οκτώβριο, θα βοηθήσει τους δανειστές, με επικεφαλής την Korea Exchange Bank, να αποκαταστήσει τα έξοδα ύψους 4,6 δισ. δολαρίων. Η Hynix χρειάζεται να αντλήσει κεφάλαια για να επενδύσει σε νέα εργοστάσια παραγωγής διατηρώντας τον ρυθμό ανάπτυξής της έναντι των ανταγωνιστριών της, όπως την Samsung Electronics Co. και της Micron Technology Inc.

Οι μετοχές, διαπραγματεύθηκαν στα 31.950 ουόν η μία, 2,7% χαμηλότερα στις 10:26 π.μ. στη Σεούλ. Μέχρι χθες οι μετοχές της Hynix σημείωσαν υπερ-δωδεκαπλάσια άνοδο, μετά την έναρξη και πάλι της διαπραγμάτευσής τους στις 14 Απριλίου του 2003.

Οι πιστωτές που κατέχουν το ήμισυ της Hynix, ζήτησαν από τις επενδυτικές τράπεζες που πρότειναν τρόπους πώλησης 40 εκατ. μετοχών της Hynix στην Κορέα και στο εξωτερικό. Οι πιστωτές, οι οποίοι μπορούν να πουλήσουν επιπλέον 22,6 εκατ. μετοχές, εάν η ζήτηση είναι ικανοποιητική, περιμένουν προτάσεις έως τις 12 Μαΐου, σύμφωνα με τα έγγραφα.

O εκπρόσωπος της Korea Exchange Bank, Lee Youn Gu, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, όπως έκανε και ο υπεύθυνος του τμήματος σχέσεων των επενδυτών της Hynix, James Kim.

Η Merrill Lynch & Co. συντόνισε την πώληση των μετοχών αξίας 1,9 δισ. δολ. της Hynix από τους πιστωτές της τον Οκτώβριο. Η Citigroup Inc., η Credit Suisse Group και η Deutsche Bank AG πούλησαν επίσης μετοχές σε επενδυτές στο εξωτερικό. Η Woori Investment & Securities Co., η Daewoo Securities Co. και η Good Morning Shinhan Securities Co., βοήθησαν επίσης στη διαχείριση αυτής της πώλησης.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg αυτή η συναλλαγή ήταν ύψους 2,9 δισ. δολ., το μέγιστο της αξίας, με βάση τη χθεσινή τιμή κλεισίματος των μετοχών της Hynix.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα