BSA: Εκδοση διεθνούς προτύπου ISO για τη Διαχείριση Πόρων Λογισμικού

Τετάρτη, 10 Μαΐου 2006 12:39

Την έκδοση προτύπων ISO στη διαδικασία Διαχείρισης Πόρων Λογισμικού (Software Asset Management-SAM) ανακοίνωσε η Business Software Alliance (BSA), οργανισμός που δραστηριοποιείται διεθνώς για την προώθηση ενός ασφαλούς και νόμιμου ψηφιακού περιβάλλοντος.

Ως Software Asset Management (SAM) ή αλλιώς Διαχείριση Πόρων Λογισμικού ονομάζονται όλες εκείνες οι δομές και διαδικασίες, που είναι απαραίτητες για την αποτελεσματική διαχείριση, τον έλεγχο και την προστασία των προϊόντων λογισμικού μίας εταιρίας, για ολόκληρο τον κύκλο ζωής τους.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, για πρώτη φορά, με το νέο πρότυπο –ISO /IEC 19770-1- κάθε επιχείρηση θα μπορεί πλέον να αποδείξει ότι εφαρμόζει τη Διαχείριση Πόρων Λογισμικού με ένα πρότυπο αντίστοιχο με εκείνο της εταιρικής διακυβέρνησης. Εταιρίες που έχουν εφαρμόσει τη Διαχείριση Πόρων Λογισμικού έχουν αποδείξει ότι στα πολλαπλά οφέλη περιλαμβάνονται η βελτιωμένη διαχείριση ρίσκου και ο έλεγχος κόστους καθώς και η αύξηση του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος τους.

Επιπρόσθετα, η πιστοποίηση του μηχανισμού της Διαχείρισης Πόρων Λογισμικού, προσφέρει στη διοίκηση του οργανισμού περισσότερη ασφάλεια.

Τα πρότυπα ISO θα είναι διαθέσιμα από τις 9 Μαΐου 2006 στην ιστοσελίδα www.iso.org .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα