Τραμπ: Η συμφωνία για το Brexit ίσως βλάψει το εμπόριο ΗΠΑ - Βρετανίας

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018 23:59
UPD:27/11/2018 00:04
REUTERS/JONATHAN ERNST

Η συμφωνία Βρυξελλών - Λονδίνου για τους όρους του Brexit ενδέχεται να καταστήσει πιο δύσκολο το εμπόριο μεταξύ των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, προειδοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, εκτιμώντας ότι η Ε.Ε. μάλλον πέτυχε καλύτερους όρους από τη Βρετανία.

«Πιστεύω ότι θα πρέπει να εξετάσουμε σοβαρά κατά πόσο το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να κάνει εμπόριο. Αν κοιτάξει κανείς τη συμφωνία, ίσως να μην μπορούν να κάνουν εμπόριο με εμάς», δήλωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο. Όπως πρόσθεσε, «αυτό δεν θα είναι καλό πράγμα».

Στον απόηχο των δηλώσεων Τραμπ, εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι ανέφερε ότι η συμφωνία για το Brexit επιτρέπει στο Ηνωμένο Βασίλειο να υπογράφει εμπορικές συμφωνίες με τις ΗΠΑ.

11 Δεκεμβρίου η ψηφοφορία που κρίνει το Brexit

Σε ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο πρόκειται να τεθεί στις 11 Δεκεμβρίου η συμφωνία για το Brexit, η οποία επισφραγίστηκε την Κυριακή στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε νωρίτερα η κ. Μέι.

Μιλώντας στο κοινοβούλιο, η κ. Μέι σημείωσε ότι η Βουλή των Κοινοτήτων θα αποφασίσει «αν θέλει ή όχι να ανταποκριθούμε στην ψήφο του βρετανικού λαού».

Παράλληλα, προσπάθησε να πείσει τους βουλευτές να στηρίξουν τη συμφωνία, επιμένοντας πως πρόκειται για την καλύτερη δυνατή επιλογή.

Προειδοποίησε, δε, πως ουδείς γνωρίζει τι θα μπορούσε να συμβεί αν η συμφωνία δεν εγκριθεί από το βρετανικό κοινοβούλιο, κάνοντας λόγο για «περισσότερη διαίρεση και αβεβαιότητα, με τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται».

Η συμφωνία θα τεθεί για συζήτηση στη Βουλή των Κοινοτήτων για πέντε ημέρες, προτού τεθεί σε ψηφοφορία.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα