Cisco: Αιφνιδίασαν τους επενδυτές οι προβλέψεις του Chambers

Τετάρτη, 10 Μαΐου 2006 13:25

ΑΙΦΝΙΔΙΑΣ τους επενδυτές με την πρόβλεψή του για αύξηση των εσόδων κατά τι χαμηλότερα, των εκτιμήσεων μερίδας οικονομικών αναλυτών, ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Cisco Systems Inc., John Chambers.

Με βάση τα χθεσινά του σχόλια στο πλαίσιο των κερδών του τρίτου τριμήνου της χρήσης, οι μετοχές της Cisco ανέτρεψαν την ανοδική τους πορεία.

Ενώ ο Chambers έκανε αισιόδοξα σχόλια, λέγοντας τουλάχιστον τρεις φορές τη φράση «πολύ αισιόδοξος», ανησυχία επικρατούσε μεταξύ των οικονομικών αναλυτών για την πρόβλεψη των πωλήσεων του τετάρτου τριμήνου, τα οποία τελικά δεν ήταν τόσο υψηλά όσο αναμενόταν. Ο Chambers προέβλεψε ότι η ανάπτυξη θα κυμανθεί από 18% έως 21% έναντι της μέσης εκτίμησης των οικονομικών αναλυτών για ανάπτυξη στο 20%.

Μετά το τρίτο τρίμηνο, χρονικό διάστημα κατά το οποίο τα κέρδη υπερέβησαν τις προβλέψεις, οι αναλυτές ήταν πιο αισιόδοξοι.

Οι μετοχές της Cisco, με έδρα το Σαν Χοζέ της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, υποχώρησαν 20 σεντς, ποσοστό 0,9%, φθάνοντας στα 21,48 δολ. η μία στις 11:20 π.μ. κατά τη διαπραγμάτευσή τους στο γερμανικό Χρηματιστήριο, έναντι του χθεσινού τους κλεισίματος στις ΗΠΑ. Οι μετοχές της υποχώρησαν 33 σεντς, φθάνοντας στα 21,35 δολ. η μία κατά τη διευρυμένη διαπραγμάτευσή τους, μετά την πρόβλεψη της διοίκησής της. Νωρίτερα, σημείωσαν άνοδο 4,6% για να κλείσουν στα 22,68 δολ. η μία, μετά τις υψηλότερες των εκτιμήσεων των οικονομικών αναλυτών πωλήσεις που εμφάνισε το τρίτο τρίμηνο.

Τα καθαρά κέρδη το τρίτο τρίμηνο της χρήσης, σημείωσαν ελαφρά διαφοροποίηση στο 1,4 δισ. δολ. ή 22 σεντς ανά μετοχή, μετά το κόστος για την απόκτηση της Scientific-Atlanta Inc., σε μετοχές. Πριν από το κόστος αυτό, τα κέρδη ήταν 29 σεντς ανά μετοχή, υπερβαίνοντας την πρόβλεψη της JPMorgan Chase & Co., για κέρδη 26 σεντς ανά μετοχή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα