Κυριακόπουλος: «Δεν θα θέλαμε τροπολογία που ακουμπάει στο ΛΑΕΚ»

Τετάρτη, 10 Μαΐου 2006 14:45

Το θέμα της τροπολογίας για τους ανέργους της Νάουσας συζητήθηκε μεταξύ άλλων κατά τη συνάντηση του προέδρου του ΣΕΒ, Οδυσσέα Κυριακόπουλου, με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Ερωτηθείς για την τροποποίηση της τροπολογίας, ο κ. Κυριακόπουλος αναγνώρισε πως αναμφισβήτητα η Ημαθία χρειάζεται βοήθεια και βεβαίως όχι μόνο η Ημαθία. Όπως σημείωσε ωστόσο, «οι κοινωνικοί εταίροι δεν θα θέλαμε την τροπολογία που ακουμπάει στο ΛΑΕΚ, a priori ότι αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να παρθούν μέτρα, γιατί το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό». «Το θέμα της ανεργίας αφορά όλη την κοινωνία και η κυβέρνηση πρέπει να πάρει μέτρα», τόνισε.

Εξάλλου ο κ. Κυριακόπουλος εξέφρασε την ελπίδα να είναι όλοι αισιόδοξοι για το διάλογο στο ασφαλιστικό, σημειώνοντας ότι το γεγονός ότι ξεκινάει ο διάλογος είναι θετικό «και ελπίζουμε να έχει και καλή κατάληξη».

Ερωτηθείς αν θα είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές, ο κ. Κυριακόπουλος απάντησε αρνητικά. «Δεν θα είμαι υποψήφιος με κανένα κόμμα. Ο κύκλος μου στον συνδικαλισμό κλείνει και τελειώνει και θα ασχοληθώ με την επιχειρηματικότητα», είπε, ενώ αρνητική ήταν η απάντησή του σε ερώτηση αν θα τον ενδιέφερε κάποια ευρωπαϊκή θέση.

Η συνάντηση του κ. Κυριακόπουλου με τον Πρωθυπουργό διήρκεσε περίπου μία ώρα, και όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΕΒ επρόκειτο για την καθιερωμένη συνάντηση ενημέρωσης του Πρωθυπουργού πριν από τη γενική συνέλευση του ΣΕΒ, που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Μαϊου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα