Αλογοσκούφης: Στο 4% ο ρυθμός ανάπτυξης στο πρώτο τρίμηνο

Τετάρτη, 10 Μαΐου 2006 15:09
UPD:15:12

«Το 4% άγγιξε κατά το πρώτο τρίμηνο του 2006 η οικονομική ανάπτυξη έναντι 3,4% το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι παρά τις κινδυνολογίες και το κλίμα καταστροφολογίας που σκόπιμα ορισμένοι δημιουργούν», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης κατά τη διάρκεια της κοινής συνεδρίασης των Επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής με θέμα: «Συζήτηση για το Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης».

Ο κ. Αλογοσκούφης επανέλαβε ότι το έλλειμμα εφέτος θα μειωθεί για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια κάτω από το 3% του ΑΕΠ, ενώ πρόσθεσε ότι το δημόσιο χρέος αποκλιμακώνεται ως ποσοστό του ΑΕΠ με ικανοποιητικούς ρυθμούς και ο δημόσιος τομέας εξορθολογίζεται.

«Αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε τις μεγάλες κοινωνικές και περιφερειακές ανισότητες. Τα προβλήματα του Τρίτου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης. Τη γραφειοκρατία και τις γενικότερες αδυναμίες της οικονομίας. Αντιμετωπίζουμε την ανεργία, η οποία μειώθηκε από το 11,3% το πρώτο τρίμηνο του 2004 στο 9,7% το τελευταίο τρίμηνο του 2005», πρόσθεσε ο υπουργός.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα