Παρελθόν και για τη Mitsubishi o Γκοσν

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018 12:13
UPD:12:17
REUTERS/Regis Duvignau

Στα βήματα, που χάραξε η Nissan, η Mitsubishi έδειξε την πόρτα της εξόδου στον  Κάρλος Γκοσν, που κατείχε την θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου.

Ο Γκοσν, που κρατείται από τις ιαπωνικές αρχές κατηγορούμενος για οικονομικές ατασθαλίες αποτελεί παρελθόν για την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, δύο μόλις χρόνια αφότου είχε πιστωθεί την ανάκαμψή της από ένα μεγάλο σκάνδαλο απάτης.

Η στάση των Mitsubishi και Νissan έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκεια της γαλλικής Renault, με την οποία έχουν συγκροτήσει συμμαχία εδώ και 19 χρόνια. Η γαλλική εταιρεία έχει αποφασίσει να σταθεί στο πλευρό του επικεφαλής της τουλάχιστον έως ότου προκύψουν απτές αποδείξεις εναντίον του. 

Σημειώνεται ότι βάσει της στρατηγικής συμμαχίας η Renault έχει μερίδιο 43% στη Nissan και η τελευταία διαθέτει μερίδιο 15% (χωρίς δικαιώματα ψήφου) στη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία. Ωστόσο στη βάση παγκόσμιων πωλήσεων η Nissan είναι περίπου 60% μεγαλύτερη από τη Renault. Η δυσαναλογία αυτή στις πωλήσεις και το μερίδιο στη συμμαχία έχει προκαλέσει ένταση, η οποία έγινε τώρα πιο φανερή από ποτέ. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα