Κύπριος πολιτογραφήθηκε ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Νορβηγία

Τετάρτη, 10 Μαΐου 2006 15:57

Κύπριος πολίτης έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Νορβηγία, ο μεγιστάνας της ναυτιλίας Τζον Φρέντρικσεν, παραιτούμενος της νορβηγικής υπηκοότητας, αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με τον νορβηγικό Τύπο η αλλαγή της υπηκοότητας του 61χρονου μεγιστάνα συνδέεται πιθανότατα με τις αλλαγές στη νορβηγική φορολογική νομοθεσία, βάσει των οποίων συντομεύθηκε η περίοδος κατά την οποία ένας Νορβηγός που ζει στο εξωτερικό, μπορεί να διαμένει στη Νορβηγία χωρίς να πληρώνει φόρους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Aftenposten, η εν λόγω περίοδος περιορίστηκε από έξι μήνες σε 90 ημέρες, διάστημα το οποίο δεν ήταν αρκετό για να διαχειρίζεται ο Φρέντρικσεν.

Ο Τζον Φρέντρικσεν ζει στο Λονδίνο, αλλά είναι επίσης ιδιοκτήτης κατοικιών στην Κύπρο και τη Νορβηγία. Σύμφωνα με τους Sunday Times του Λονδίνου, είναι ο 10ος πλουσιότερος άνθρωπος στη Βρετανία, καθώς όπως εκτιμάται η περιουσία του ανέρχεται σε 2,8 δισεκατομμύρια στερλινες (4,2 δισεκατομμυρια ευρώ).

Η εταιρεία δεξαμενοπλοίων του Φρέντρικσεν, η Frontline, θεωρείται ότι είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο. Ο Φρέντρικσεν είναι επίσης ιδιοκτήτης της εταιρείας θαλάσσιας εξόρυξης πετρελαίου SeaDrill, ενώ έχει και επενδύσεις στον τομεα των ιχθυοκαλλιεργειών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα