National Australia: Περισσότερα δάνεια, 11% υψηλότερα κέρδη

Πέμπτη, 11 Μαΐου 2006 08:50

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 11% - εξαιρουμένων των εκτάκτων εσόδων το προηγούμενο έτος – εμφάνισε το πρώτο εξάμηνο της χρήσης η National Australia Bank Ltd., η μεγαλύτερη δανείστρια της Αυστραλίας, αποτέλεσμα της μεγαλύτερης ζήτησης από το 1989 για πιστώσεις εταιρειών.

Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν στο 1,84 δισ. δολ. Αυστραλίας (1,42 δισ. δολ. ΗΠΑ) ή 1,15 δολ. Αυστραλίας ανά μετοχή το εξάμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, από 1,65 δισ. δολ. Αυστραλίας ή 1,05 δολ. Αυστραλίας ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ανώτατου εκτελεστικού της διευθυντή, John Stewart, προς τους δημοσιογράφους. Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν 28% μετά την πώληση των δύο ιρλανδέζικων τμημάτων της τράπεζας, πριν από ένα έτος.

Η National Australia σχεδιάζει να αυξήσει τον δανεισμό των εταιρειών κατά 12 δισ. δολ. Αυστραλίας περισσότερο ή 14% των συνολικών της δανείων σε εταιρείες στην Αυστραλία, καθώς οι μεταλλουργίες και οι βιομηχανίες δαπανούν περισσότερα για την επέκτασή τους. Ο Stewart αύξησε τα έσοδα της τράπεζας κατά 7,5% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Η τράπεζα αύξησε το μερίδιό της στη αγορά δανείων των επιχειρήσεων της χώρας, στο 24,4% από 22,9% που ήταν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Australian Prudential Regulation Authority. Εχει δανείσει 86,3 δισ. δολ. Αυστραλίας σε εταιρείες στη χώρα, εμφανίζοντας ανάπτυξη για 15 ο συνεχόμενο έτος, με την ανεργία να έχει υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδα 29 ετών.

Οι μετοχές της National Australia σημείωσαν άνοδο 70 σεντς, ποσοστό 1,9% φθάνοντας στα 37,50 δολ. Αυστραλίας η μίας στη 1:01 μ.μ. στο Σύδνεϋ, χαμηλότερα από τα επίπεδα ρεκόρ των 37,85 δολ. Αυστραλίας η μία, στα οποία αναρριχήθηκαν στις 27 Απριλίου. Φέτος οι μετοχές της τράπεζας είχαν τη δεύτερη καλύτερη επίδοση μεταξύ των μετοχών των τεσσάρων μεγαλυτέρων τραπεζών της Αυστραλίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα