Royal & Sun: 29% υψηλότερα λειτουργικά κέρδη

Πέμπτη, 11 Μαΐου 2006 12:20

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 29% σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης τα λειτουργικά κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας της Βρετανίας, Royal & Sun Alliance Insurance Group Plc.

Τα λειτουργικά κέρδη, συμπεριλαμβανομένων των αποδόσεων των επενδύσεων, αναρριχήθηκαν στα 207 εκατ. λίρες στερλίνες (384,6 εκατ. δολ.) από 160 εκατ. λίρες που ήταν κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή της εταιρείας, Andy Haste. Πέντε οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της εταιρείας κατά μέσον όρο θα ήταν 191 εκατ. λίρες Αγγλίας.

Ο Haste επεκτείνει τις δραστηριότητες της εταιρείας στη Λατινική Αμερική, ενώ είπε ότι είναι τάσσεται υπέρ των εξαγορών στο εξωτερικό καθώς ο ανταγωνισμός στη Βρετανία εντείνεται. Η Royal & Sun, εμφάνισε για πρώτη φορά κέρδη στις ΗΠΑ μετά από κάποια χρόνια, με την πώληση περιουσιακών στοιχείων και τη μείωση των υποχρεώσεων για να περιορίσει τις απαιτήσεις από τους τυφώνες, αλλά και τις αποζημιώσεις για τον αμίαντο.

Οι μετοχές της Royal & Sun σημείωσαν άνοδο 3 πένες, ποσοστό 2,1%, φθάνοντας στις 143,25 πένες η μία στις 8:51 π.μ. στο Λονδίνο. Συνολικά φέτος μέχρι και χθες, έχουν σημειώσει άνοδο 12%, μεγαλύτερη της ανόδου του 9,2% που σημείωσαν οι 18 μετοχές των εταιρειών που απαρτίζουν τον FTSE All Share Non-Life Insurance Index.

Αμετάβλητα διατηρήθηκαν τα καθαρά της κέρδη στα 122 εκατ. λίρες ή 3,8 πένες ανά μετοχή, από 122 εκατ. λίρες ή 3,6 πένες ανά μετοχή κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο. Τα καθαρά κέρδη το πρώτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, τονώθηκαν από την πώληση του σκέλους της στην Ιαπωνία, σύμφωνα με την εταιρεία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα