Repsol: 8% υψηλότερα κέρδη το τρίμηνο

Πέμπτη, 11 Μαΐου 2006 13:06

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό 8% σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη μιας από τις εταιρείες πετρελαιοειδών με τις πιο φθηνές μετοχές στην Ευρώπη, της Repsol YPF SA, αποτέλεσμα της αύξησης της τιμής του πετρελαίου.

Τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν στα 862 εκατ. ευρώ (1,1 δισ. δολ.) ή 71 σεντς ανά μετοχή, από 797 εκατ. ευρώ ή 65 σεντς ανά μετοχή, που ήταν πριν από ένα έτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στη Μαδρίτη. Δέκα οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα ανέλθουν σε 841 εκατ. ευρώ. Τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας σημείωσαν αύξηση 9% φθάνοντας στο 1,6 δισ. ευρώ.

Η παραγωγή της Repsol μειώνεται στην Αργεντινή, χώρα από την οποία η εταιρεία προμηθεύεται σχεδόν το σύνολο του πετρελαίου της. Επίσης η εταιρεία αντιμετωπίζει την αβεβαιότητα στη Βολιβία, της οποίας ο πρόεδρος Evo Morales κρατικοποίησε τα αποθέματα υδρογονανθράκων. Οι δυσκολίες στη Νότια Αμερική, ωθούν μερίδα επενδυτών μακριά από τις μετοχές της Repsol.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν 19 σεντς, ποσοστό 0,8%, φθάνοντας στα 22,39 ευρώ η μία, στις 10:14 π.μ. στη Μαδρίτη. Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές της τις εννέα τελευταίες ημέρες.

Τα έσοδα της εταιρείας το τρίμηνο ανήλθαν σε 14,2 δισ. ευρώ από 11,5 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο. Οι τιμές του αργού πετρελαίου κυμάνθηκαν κατά μέσον όρο το πρώτο τρίμηνο στα 63,48 δολ. το βαρέλι, 27% υψηλότερα σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα