Ψάχνει κατεύθυνση γύρω από τις 600 μονάδες το Χρηματιστήριο - Στο κόκκινο η Ευρώπη

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018 15:02
UPD:15:03
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Κατεύθυνση αναζητεί ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κινούμενος πέριξ των 600 μονάδων.

Αυτήν την ώρα (15.00) ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,04% στις 600,18 μονάδες, με τον όγκο των συναλλαγών να υπολογίζεται στα 11,8 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης των τραπεζών παρουσιάζει οριακές απώλειες της τάξης του 0,1%. Η Eurobank ενισχύεται κατά 1,5%, ενώ κέρδη 0,7% καταγράφει η Εθνική. Στον αντίποδα, απώλειες 2,1% σημειώνει η Πειραιώς, ενώ πτωτικά κατά 0,8% κινείται η Alpha Bank. Απώλειες 0,8% εμφανίζει και η Attica Bank.

Ανοδικά κατά 0,3% κινείται ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης. Κέρδη 1,8% καταγράφει η Coca-Cola, ενώ στον αντίποδα απώλειες 2,6% εμφανίζει η Lamda.

Από τους επιμέρους δείκτες, τα μεγαλύτερη κέρδη εμφανίζει ο κλάδος της Υγείας (+12,3%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες τα μέσα ενημέρωσης (-7,5%).

Στην Ευρώπη, αρνητικά πρόσημα επικρατούν στις κυριότερες αγορές. Ο γερμανικός DAX υποχωρεί αυτήν την ώρα κατά 0,5%, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,4% και ο βρετανικός FTSE 100 κατά 0,8%.

Στον ευρωπαϊκό νότο, απώλειες 0,5% σημειώνει ο ιταλικός FTSE MIB, με τον ισπανικό IBEX 35 να υποχωρεί κατά 0,2%. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 εμφανίζει απώλειες 1,1%

Η χθεσινή ανάκαμψη, στηριζόμενη και σε ελπίδες για έναν συμβιβασμό στην κόντρα Ιταλίας - Ε.Ε., αλλά και στην τάση επενδυτών να εκμεταλλευθούν αγοραστικές ευκαιρίες μετά την πενθήμερη πτώση, αποδείχθηκε προσωρινή. Οι ανησυχίες έχουν και πάλι τον πρώτο λόγο και οι δείκτες ακολουθούν την κατιούσα. 

Οι οικονομίες κατεβάζουν ταχύτητα, τα καμπανάκι για το εμπόριο πληθαίνουν, καθώς μαίνεται ο «πόλεμος» των μεγάλων οικονομιών του πλανήτη και η εταιρική κερδοφορία, που ανθούσε τα τελευταία χρόνια, δέχεται πιέσεις. Το γεωπολιτικό ρίσκο, από το Brexit έως την Ιταλία και τις ανησυχίες για την άνοδο του λαϊκισμού ανά την Ευρώπη, έρχεται να ρίξει επίσης βαριά σκιά. Ακόμη και το πετρέλαιο λειτουργεί αρνητικά για την αγορά μετοχών.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • DAX
  • FTSE
  • FTSEMIB
  • ΓΔ
  • INDI
  • PX1
  • SXXP
  • UKX



Σχολιασμένα