Αναβάθμιση της Κύπρου στο Μνημόνιο των Παρισίων για τον έλεγχο των Πλοίων

Πέμπτη, 11 Μαΐου 2006 13:32

Στη Λευκή από τη Γκρίζα Λίστα του Μνημονίου Συνεννόησης των Παρισίων για τον έλεγχο των Πλοίων, τοποθετήθηκε η Κύπρος, με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Μνημονίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Τμήματος Εμπορικής Ναυτιλίας του κυπριακού υπουργείου Συγκοινωνιών, η Εκτελεστική Επιτροπή του Μνημονίου Συνεννόησης των Παρισίων για τον έλεγχο των Πλοίων αναγνώρισε τη σημαντική βελτίωση που πέτυχε η Κύπρος όσον αφορά τα επίπεδα ασφάλειας του κυπριακού στόλου και τη δραστική μείωση των κατακρατήσεων των κυπριακών πλοίων.

Πρακτικά, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η συμπερίληψη της Κύπρου στη Λευκή Λίστα σημαίνει λιγότερους ελέγχους για τα κυπριακά πλοία στα ξένα λιμάνια, καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα για τους πλοιοκτήτες και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στα συστήματα ελέγχου του κυπριακού Τμήματος Εμπορικής Ναυτιλίας.

Η συμμετοχή της Κύπρου στο Μνημόνιο των Παρισίων ως τακτικού μέλους θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου 2006.

Στο Μνημόνιο των Παρισίων συμμετέχουν ως τακτικά μέλη το Βέλγιο, ο Καναδάς, η Κροατία, η Δανία, η Εσθονία, η Φιλανδία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Ισλανδία, η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Λετονία, η Ολλανδία, η Νορβηγία, η Πολωνία, η Πορτογαλία, η Ρωσία, η Σλοβενία, η Ισπανία, η Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα