Πλεόνασμα χάρη στην υπερφορολόγηση, ανεπαρκή τα θετικά μέτρα, τονίζει ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018 14:10
UPD:14:15
EUROKINISSI/ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ

Να γίνουν περισσότερα βήματα για την επιβράδυνση της υγιούς και καινοτόμου επιχειρηματικότητας ζητεί ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Βασίλης Κορκίδης, σχολιάζοντας τον προϋπολογισμό του 2019. 

Ο κ. Κορκίδης επισημαίνει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα που προβλέπεται στον προϋπλογισμό προέρχεται από την υπερφορολόγηση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Όσον αφορά στο ‘πακέτο’των θετικών μέτρων, σημειώνει πως μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 260 εκατ. ευρώ, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών κατά 177 εκατ. ευρώ και η επιδότηση των εισφορών των νέων εργαζομένων με 51 εκατ. ευρώ, σε συνδυασμό με τη σταδιακή μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, παρόλο που κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, δεν επαρκούν για να καλύψουν το "business drain". 

Επιπλέον σημειώνει πως η μη περικοπή των συντάξεων, αν και πρόκειται για μία απόφαση με έντονη προεκλογική χροιά, είναι καλοδεχούμενη, γιατί, σε διαφορετική περίπτωση, είναι γεγονός πως, θα στερούσε από την αγορά  2,06 δις ευρώ.   



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα