Ρώμη - Βρυξέλλες: Μπρα ντε φερ γύρω από τον ιταλικό προϋπολογισμό

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018 12:35
UPD:13:05
EPA/ETTORE FERRARI

Με δηλώσεις κορυφαίων Ιταλών και Ευρωπαίων αξιωματούχων συνεχίζεται το μπρα ντε φερ Ρώμης - Βρυξελλών, με φόντο την άρνηση της Ρώμης να αναθεωρήσει τον προϋπολογισμό της, κίνηση που θα μπορούσε να οδηγήσει στην επιβολή προστίμων. 

Η ιταλική κυβέρνηση δεν είναι έτοιμη για πισωγύρισμα σε κανένα σημείο του προϋπολογισμού, όταν πρόκειται για τα συμφέροντα των Ιταλών, ανέφερε ο πρωθυπουργός της χώρας Τζουζέπε Κόντε. Σε νέες δηλώσεις του, ο Ιταλός πρωθυπουργός επεσήμανε ότι το υψηλό spread των ομολόγων δεν βοηθά την όλη κατάσταση και ζήτησε να καταβληθούν προσπάθειες από όλες τις πλευρές, προκειμένου να πέσουν οι τόνοι.

Ο επικεφαλής της Λέγκα του Βορρά Ματέο Σαλβίνι επανέλαβε σήμερα Πέμπτη ότι η κυβέρνησή του εμμένει στον προϋπολογισμό που έχει καταθέσει για το 2019, τη στιγμή που οι Βρυξέλλες υποστηρίζουν ότι παραβιάζει τους κανόνες της Ε.Ε.

NAFTEMPORIKI.GR

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα επιθυμεί να δει τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε να καταλήγει σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κατά την ίδια εφημερίδα, οι δύο αντιπρόεδροι της κυβέρνησης θέλουν διαπραγμάτευση με την Ε.Ε. για τον προϋπολογισμό, ενώ σύμφνωνα με την Il Messaggero η Λέγκα είναι ανοικτή στην αλλαγή του νόμου για τον προϋπολογισμό.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τα οικονομικά Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε από την πλευρά του, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ότι είναι «επιτακτική» ανάγκη να υπάρξει διάλογος με την Ιταλία για τον προϋπολογισμό της.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα