Ενδοσυνεδριακά κέρδη 200 μονάδων «έσβησε» ο Dow Jones

Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018 23:14
UPD:23:23
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Με μικτά πρόσημα τερμάτισαν απόψε οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, καθώς ο Dow Jones δεν κατάφερε να διατηρήσει τα ενδοσυνεδριακά κέρδη έως τέλους.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης υποχώρησε κατά σχεδόν 0,01% παραμένοντας στις 24.464 μονάδες, παρότι νωρίτερα παρουσίαζε άνοδο έως και 200 μονάδων.

Η εξάλειψη όλων των ενδοσυνεδριακών κερδών οφείλεται -και πάλι- στη μετοχή της Apple, η οποία δεν κατόρθωσε να «κρατήσει» τα ισχυρά κέρδη των προηγούμενων ωρών, κλείνοντας με ήπια άνοδο της τάξης του 0,6%.

Από την πλευρά τους, πάντως ο τεχνολογικός Nasdaq αυξήθηκε κατά 0,92% στις 6.972 μονάδες και ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 σημείωσε βελτίωση κατά 0,30% στις 2.649 μονάδες.

Σε κάθε περίπτωση, η αποψινή άνοδος -κατά πολλούς αναλυτές- δεν θεωρείται «πειστική», καθώς οι κύριοι δείκτες του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης εξακολουθούν να υπολείπονται κατά τουλάχιστον 20% των υψηλών ενός έτους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της Τρίτης, η αμερικανική αγορά εξάλειψε όλα τα σωρευτικά κέρδη από την αρχή του έτους, διολισθαίνοντας στο «κόκκινο» σε σχέση με την πρώτη συνεδρίαση του 2018.

Η συνεχής περιδίνηση των αμερικανικών δεικτών οφείλεται σε μία σειρά παραγόντων, όπως οι ανησυχίες για τον τεχνολογικό κλάδο, η προοπτική αύξησης των επιτοκίων της Fed, οι επιπτώσεις του εμπορικού πολέμου και οι φόβοι επιβράδυνσης της παγκόσμιας ανάπτυξης.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα