Airbus: Επιδιώκει έξοδο από τα προβλήματα, με νέα πρόσωπα σε κορυφαίες θέσεις

Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018 11:50
UPD:11:52
REUTERS/REGIS DUVIGNAU

Ύστερα από μία πολύμηνη εσωτερική διαμάχη, την οποία πυροδότησαν νομικές περιπέτειες και καθυστερήσεις στους στόχους παραγωγής, η Airbus προχωρά σε αλλαγές σε κορυφαία πόστα της διοίκησής της. Επιδιώκει με αυτόν τον τρόπο να αφήσει πίσω τις αντιπαραθέσεις και να δώσει μάχη για υψηλότερες πτήσεις απέναντι στον κορυφαίο ανταγωνιστή της, την αμερικανική Boeing. 

O ευρωπαϊκός αεροναυπηγικός κολοσσός ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, ότι ο Ντόμινικ Άσαμ, κορυφαίο στέλεχος της γερμανικής κατασκευάστριας μικροεπεξεργαστών Infineon θα είναι ο επόμενος οικονομικός διευθυντής της. Θα αντικαταστήσει τον επίσης Γερμανό, Χάραλντ Βίχελμ, o οποίος έχει ανακοινώσει ότι θα αποχωρήσει τον επόμενο χρόνο. 

Ο Άσαμ, μηχανικός, κατείχε στο παρελθόν διευθυντική θέση και στην Siemens, ενώ είχε αρχίσει την καριέρα του στην αμερικανική επενδυτική τράπεζα, Goldman Sachs. Θα ενταχθεί στο δυναμικό της εταιρείας από 1ης Απριλίου του 2019. 

Η Airbus επίσης όρισε τον Μίχαελ Σέλχορν, διευθυντή στην Bosch, ως νέο γενικό διευθυντή επιχειρήσεων (chief operating officer). Θα αντικαταστήσει τον βετεράνο Τομ Γουίλιαμς, ο οποίος συνταξιοδοτείται, έχοντας κατακτήσει την φήμη του ανθρώπου, που έλυνε προβλήματα.

Η ανακοίνωσή του τον περασμένο Μάιο ότι θα σχεδιάζει να αποσυρθεί είχε θεωρηθεί μεγάλη έκπληξη, καθώς ήταν ο άνθρωπος, που είχε δώσει τέλος στην πρακτική των διαμεσολαβητών, είχε ανοίξει το δρόμο για έρευνες απάτης και είχε επδιώξει περισσότερη διαφάνεια. Είχε δε πιστωθεί την καθιέρωση μίας πιο ομαλής εταιρικής δομής, αλλά και μίας πιο φιλικής στις αγορές στάσης.  

Η εταιρεία εξήρε τη συμβολή του Γουίλιαμς και υπογράμμισε την εμπειρία του Σέλχορν στις τεχνικές ψηφιακής μεταποίησης. 

Πηγή: Reuters

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα