Χ.Α.: Μάχη για την ανάκτηση των 600 μονάδων

Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018 11:10
UPD:11:22
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Εικόνα ανάκαμψης έχουμε σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να απομακρύνεται έτσι ελαφρά από το ναδίρ των δύο ετών, στο οποίο βυθίστηκε χθες. Την άνοδο οδηγούν οι τράπεζες, που μετά το πολυήμερο σφυροκόπημα, προσπαθούν να καλύψουν μέρος του χαμένου εδάφους.  Η αξία των συναλλαγών είναι κοντά στα 3 εκατ. ευρώ. 

Στις 11:00 ώρα Ελλάδος ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,8% στις 598 μονάδες. Νωρίτερα είχε ενισχυθεί έως και 1,13% στις 599,87 μονάδες. Η υψηλή κεφαλαιοποίηση δείχνει τον δρόμο, με τον σχετικό δείκτη να σημειώνει άνοδο 1%, την ώρα που εκείνος της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ανακάμπτει μόλις 0,2%. 

Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται 1,85%, με το σύνολο των μελών του να ακολουθούν την ανιούσα. Τα μεγαλύτερα κέρδη αυτή τη στιγμή εξασφαλίζει η μετοχή της Eurobank (3,13%). Aκολουθεί με άνοδο 2,5% η μετοχή της Πειραιώς, ενώ η Αlpha Bank και η Eθνική βλέπουν τις μετοχές τους να καταγράφουν άνοδο 2,3% και 1,8% αντίστοιχα. 

Σημειώνεται ότι  στη διάρκεια του πτωτικού πενθημέρου, το Χ.Α. απώλεσε κεφάλαια ύψους 3,3 δισ. ευρώ, ενώ οι δείκτες υγείας και εναλλακτικής αγοράς είναι οι μόνοι που διατηρούν θετικό πρόσημο. Α

Ελαφρώς βελτιωμένη η εικόνα και στα ομόλογα με την απόδοση του 10ετους να υποχωρεί κατά 4 μονάδες βάσης, στο 4,65%. 

Η αγορά βρίσκεται εν αναμονή των δύο εκθέσεων της Κομισιόν: της γνώμης δηλαδή για τον ελληνικό προϋπολογισμό, που όπως έχει διαβεβαιώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα κρύβει δυσάρεστες εκπλήξεις, αλλά και της πρώτης μεταμνηνιακής αξιολόγησης. Εκεί θα επισημαίνονται και αγκάθια, με κυριότερο αυτό των σχεδίων για αύξηση του κατώτατου μισθού. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα