InBev: Υπερδιπλάσια κέρδη από τη Λατινική Αμερική

Παρασκευή, 12 Μαΐου 2006 08:57

ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑ κέρδη εμφάνισε το πρώτο τρίμηνο εταιρεία παραγωγής της μπύρας Stella Artois και της Beck's, InBev NV, καθώς η εταιρεία επεκτάθηκε σε αναδυόμενες αγορές, όπως στη Βραζιλία.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν 166 εκατ. ευρώ (213,5 εκατ. δολ.) από 58 εκατ. ευρώ, το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ζυθοποιίας που εδρεύει στο Βέλγιο. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 23%, φθάνοντας στα 2,79 δισ. ευρώ καθώς οι όγκοι αυξήθηκαν 5,9%, φθάνοντας στα 50,1 εκατ. εκατόλιτρα.

Η InBev, όπως και η ανταγωνίστριά της SABMiller Plc, επεκτείνεται εκτός της Δυτικής Ευρώπης, καθώς η ανάπτυξη των πωλήσεων στην περιφέρεια μειώνεται. Στις 13 Απριλίου, η εταιρεία συμφώνησε να καταβάλλει 1,2 δισ. δολ., για να αποκτήσει μεγαλύτερο έλεγχο στην Quilmes Industrial SA και να κατακτήσει τη θέση της μεγαλύτερης ζυθοποιίας στη Λατινική Αμερική. Η InBev, που κατέστη η μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο από πλευράς όγκου, μετά την εξαγορά της AmBev το 2004, αντί του ποσού των 11,2 δισ. δολ., περιορίζει τον αριθμό του προσωπικού, με στόχο τη μείωση του κόστους.

Οι μετοχές της InBev σημείωσαν πέρυσι άνοδο 59%, υπερβαίνοντας την άνοδο 29% των 13 μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον Bloomberg Europe Beverages Index. Οι μετοχές της μεγαλύτερης ανταγωνίστριάς της, Anheuser-Busch Cos., της μεγαλύτερης ζυθοποιίας στον κόσμο, σημείωσαν απώλειες 2,1% κατά την εξεταζόμενη χρονική περίοδο, ενώ οι μετοχές της SABMiller Plc, της βρετανικής εταιρείας που αγόρασε πέρυσι την Bavaria με έδρα την Μπογκοτά, σημείωσαν άνοδο 40%.

Οι όγκοι πωλήσεων μπύρας στη Δυτική Ευρώπη, σημείωσαν απώλειες 7,7% το τρίμηνο, ενώ στη Λατινική Αμερική σημείωσαν αύξηση 11%, στην περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού αυξήθηκαν 4,4% και οι όγκοι στη Βόρειο Αμερική, σημείωσαν αύξηση 5,5%, σύμφωνα με την εταιρεία.

Οι ζυθοποιίες έχουν δαπανήσει 16,2 δισ. δολ. σε εξαγορές το τελευταίο έτος. Η InBev, συμφώνησε τον Ιανουάριο να εξαγοράσει την Fujian Sedrin Brewery Co., της Κίνας, αντί του ποσού των 614 εκατ. ευρώ, για να επεκταθεί στη μεγαλύτερη αγορά μπύρας στον κόσμο. Η Anheuser-Busch, με έδρα το Σαιν Λούϊς, προσέφερε 444 εκατ. δολ. για την απόκτηση του ελέγχου της κινεζικής Harbin Brewery Group Ltd. τον Ιούνιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα