Best Buy: 180 εκατ. δολ. για την Five Star της Κίνας

Παρασκευή, 12 Μαΐου 2006 10:40

ΣΥΜΦΩΝΙΑ να επενδύσει το ποσόν των 180 εκατ. δολ. για την πλειονότητα του ελέγχου στην κινεζική Five Star Appliance, προκειμένου να εισέλθει στην πιο πολυπληθή αγορά στον κόσμο, έκλεισε η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικών λιανικής πώλησης των ΗΠΑ, Best Buy Co.

Η εξαγορά της τέταρτης μεγαλύτερης εταιρείας ηλεκτρονικών ευρείας κατανάλωσης της Κίνας, θα δώσει στην Best Buy 136 καταστήματα σε οκτώ επαρχίες της χώρας, σύμφωνα με ανακοίνωση στο Web site της, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται στο μέγεθος του μεριδίου της.

Οι εταιρείες λιανικής πώλησης των ΗΠΑ και της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Wal-Mart Stores Inc. και της Carrefour SA, επεκτείνονται στην Κίνα, μετά τη χαλάρωση των περιορισμών στη χώρα από τα τέλη του 2004, επιτρέποντάς τους να ανοίξουν δικά τους καταστήματα χωρίς τη συνεργασία ντόπιων εταιρειών. Οι λιανικές πωλήσεις στην Κίνα, αυξήθηκαν 12% πέρυσι, φθάνοντας στα επίπεδα ρεκόρ των 834 δισ. δολαρίων.

Οι πωλήσεις ηλεκτρονικών ευρείας κατανάλωσης στην Κίνα, προβλέπεται να αυξηθούν περισσότερο από 10% ετησίως την επόμενη δεκαετία, φθάνοντας τα 100 δισ. δολ. έως το 2010, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Best Buy. Οι πωλήσεις της Five Stars αυξήθηκαν πλέον του 50%, στα περίπου 700 εκατ. δολ. πέρυσι, σε σύγκριση με το 2004, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η εμπορική συναλλαγή εγκρίθηκε από τις αρμόδιες αρχές της Κίνας και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο, σύμφωνα με την Best Buy. Η επένδυση ύψους 180 εκατ. δολ., περιλαμβάνει 122 εκατ. δολ. που θα διοχετευθούν στην εταιρεία, σύμφωνα με την ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα