ΤhyssenKrupp: 72% υψηλότερα κέρδη από το ατσάλι και τους ανελκυστήρες

Παρασκευή, 12 Μαΐου 2006 11:41

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ αύξηση, σε ποσοστό της τάξης του 72%, αποτέλεσμα της βελτίωσης της ζήτησης για ατσάλι, τεχνολογία και ανελκυστήρες, σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής ατσαλιού της Γερμανίας, ThyssenKrupp AG. Η εταιρεία, αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για τα αποτελέσματα στο σύνολο της χρήσης και οι μετοχές της κινήθηκαν ανοδικά.

Τα καθαρά κέρδη το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, εξαιρουμένων των εκτάκτων εσόδων από την πώληση του σκέλους του real estate, πέρυσι, αυξήθηκαν στα 441 εκατ. ευρώ (568 εκατ. δολ.) ή 84 σεντς ανά μετοχή από 257 εκατ. ευρώ ή 50 σεντς ανά μετοχή που ήταν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στο Ντύσσελντορφ. Η εταιρεία, είπε, ότι τα προ φόρων κέρδη της στο σύνολο της χρήσης θα αυξηθούν κατά 1/3, φθάνοντας τα 2 δισ. ευρώ.

Οι μετοχές της ThyssenKrupp σημείωσαν άνοδο έως 57 σεντς, ποσοστό 2%, φθάνοντας στα 29,10 ευρώ η μία στη Φραγκφούρτη. Στις 9:18 π.μ., τοπική ώρα, βρισκόντουσαν 37 σεντς υψηλότερα, στα 28,90 ευρώ η μία, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 14,9 δισ. ευρώ. Συνολικά φέτος, έχουν σημειώσει άνοδο 64%, μεγαλύτερη της ανόδου 60% που σημείωσαν οι 14 μετοχές των εταιρειών, που απαρτίζουν τον Bloomberg Europe Iron/Steel Index.

Το ατσάλι συμμετείχε τα μέγιστα στην αύξηση των προ φόρων κερδών, φθάνοντας στα 416 εκατ. ευρώ από 258 εκατ. ευρώ, το προηγούμενο έτος. Στην άνοδό τους συμμετείχαν οι τεχνολογίες, οι ανελκυστήρες και τα τμήματα παροχής υπηρεσιών. Το ανοξείδωτο ατσάλι και τα μέρη αυτοκινήτων, συνεισέφεραν λιγότερο στα προ φόρων κέρδη το τρίμηνο.

Εννέα οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, εκτιμούσαν ότι τα καθαρά κέρδη της εταιρείας, θα ανέλθουν στα 299 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα