Τραπεζικό βαρίδι στο Χ.Α.

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018 15:13
UPD:15:14
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Οι τράπεζες είναι για ακόμη μία φορά οι αρνητικοί πρωταγωνιστές στο Χρηματιστήριο Αθηνών, χωρίς ωστόσο να είναι οι μόνες, που δέχονται ισχυρές πιέσεις. Το ταμπλό δείχνει βαθύ κόκκινο με τη συντριπτική πλεινότητα των κλαδικών δεικτών να κινούνται πτωτικά. 

Στις 15:00 ώρα Ελλάδος ο Γενικός Δείκτης παρουσιάζει πτώση 1,8% στις 614 μονάδες, με τον δείκτη των τραπεζών να υποχωρεί 4,5%. Απώλειες της τάξης του 4% καταγράφει και ο κλάδος εμπορίου, ενώ στο στόχαστρο των πωλητών βρίσκονται επίσης οι κλάδοι βιομηχανικών προϊόντων και χημικών, με τους σχετικούς δείκτες να υποχωρούν 2,8% και 2,15% αντίστοιχα. 

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 20 εκατ. ευρώ. 

Εικόνα σταθεροποίησης έχουμε την ίδια ώρα στις υπόλοιπες αγορές της Ευρώπης, με τους δείκτες να παρουσιάζουν οριακές μεταβολές. Οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής, με το βλέμμα στραμμένο στο Λονδίνο και τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη το πιο κρίσιμο στάδιο των διαπραγματεύσεων για το Brexit. 

Σχεδόν αμετάβλητοι είναι ο γερμανικός δείκτης DAX και ο γαλλικός CAC 40, ενώ ελαφρά άνοδο (0,2%) παρουσιάζει ο FTSE MIB στο Μιλάνο. O βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύεται 0,7% βρίσκοντας στήριγμα στη φθηνή στερλίνα. 

naftemporiki.gr 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα