VW: Επενδύσεις 150 δισ. και υψηλές ταχύτητες στην ηλεκτροκίνηση

Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018 14:26
UPD:14:38
© Kacper Pempel / Reuters

Το ποσό των 150 δισ. δολαρίων σχεδιάζει να επενδύσει μέσα στην επόμενη πενταετία η Volkswagen, με το 1/3 των κεφαλαίων αυτών να κατευθύνονται στην ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων, οχημάτων χωρίς οδηγό και ψηφιακών υπηρεσιών. Με τον τρόπο αυτό η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία- κορυφαία σε πωλήσεις στην Ευρώπη- προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο ανταγωνισμό της Σίλικον Βάλει. 

Ο νέος προύπολογισμός της Volkswagen, που είναι παραδοσιακά μεταξύ των μεγάλων επενδυτών της αυτοκινητοβιομηχανία- αντανακλά τη στροφή καταναλωτών, αλλά και ολόκληρων οικονομιών σε πιο καθαρές για το περιβάλλον λύσεις. Το υψηλό κόστος αναγκάζει βεβαίως τους πάντες να επιδιώκουν συμμαχίες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της VW, Χέρμπερτ Ντις, σημείωσε ότι οι συνομιλίες με την Ford Motor για μία συμμαχία στην παραγωγή φορτηγών ενδέχεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη του έτους. Οι δύο εταιρείες εξετάζουν επίσης το ενδεχόμενο να συνεργαστούν στην ανάπτυξη πλήρως αυτοματοποιημένων αυτοκινήτων, σύμφωνα με πηγές με γνώση των επαφών.

Πηγή: WSJ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα