«Στέλιος Πιρπινιάς: Είμαστε η Τράπεζα Αναφοράς στο Wealth Management»

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018 11:00

Σε αντίθεση με άλλες διεθνείς τράπεζες η HSBC επέλεξε να συνεχίσει να δραστηριοποιείται στον κλάδο της λιανικής τραπεζικής στη χώρα μας. Τι σας οδήγησε σε αυτή την απόφαση;

Στέλιος Πιρπινιάς, Επικεφαλής Retail Banking & Wealth Management και Marketing, HSBC Ελλάδας

Η HSBC ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα το 1981. Από τότε έχει εξελιχθεί σε σημαντικό παράγοντα του ελληνικού χρηματοπιστωτικού τομέα. Αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις στην ελληνική οικονομία λαμβάνοντας αποφάσεις που μας καθιστούν αποτελεσματικότερους, μας δίνουν τη δυνατότητα να διατηρούμε απρόσκοπτη την λειτουργία μας και να συνεχίζουμε να εξυπηρετούμε με συνέπεια τους πελάτες μας. Είμαστε, πλέον, η μόνη διεθνής Τράπεζα που παρέχει το πλήρες φάσμα των Τραπεζικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, γεγονός που αποτελεί για εμάς ένα σημαντικό πλεονέκτημα.

Επιδιώκουμε, λοιπόν, να εκμεταλλευτούμε την τεχνογνωσία μας, που απορρέει από την παρουσία μας σε 66 χώρες προς όφελος των πελατών μας στην Ελλάδα, παρέχοντάς τους πολλαπλές επενδυτικές επιλογές, πάντα σύμφωνες με το προσωπικό τους επενδυτικό προφίλ.

Βασική προτεραιότητα του Ομίλου HSBC είναι να χρησιμοποιεί την παγκόσμια τεχνογνωσία του προκειμένου να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πελατών του, συνδέοντάς τις με ευκαιρίες ανά τον κόσμο. Έτσι, και εδώ στην Ελλάδα, είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στους ιδιώτες πελάτες μας πρόσβαση σε ευρύ φάσμα προϊόντων και επενδυτικών υπηρεσιών, χάρη στο διεθνές κύρος και την εμπειρία του Ομίλου.

Ποια είναι η στρατηγική της HSBC στον τομέα της Λιανικής Τραπεζικής;

Η στρατηγική της HSBC στην Ελλάδα είναι απολύτως εστιασμένη. Πιο συγκεκριμένα, στον τομέα της Λιανικής Τραπεζικής, επιδιώκουμε να είμαστε η Τράπεζα αναφοράς ως ο «ειδικός» στη συμβουλευτική Διαχείρισης Περιουσίας. Μέσα από την παγκόσμια τραπεζική υπηρεσία HSBC Premier, η οποία αποτελεί την επιτομή των υπηρεσιών Διαχείρισης Περιουσίας της HSBC, επιδιώκουμε να εμβαθύνουμε περαιτέρω τις σχέσεις μας με τους πελάτες μας και να δώσουμε την ευκαιρία σε νέους πελάτες να συνεργαστούν με μια Τράπεζα με διεθνή εμπειρία.

Μέσα από την υπηρεσία Premier, εστιάζουμε σε αυτό που εμείς αποκαλούμε «Προσωπική Οικονομία» των πελατών μας. Η έννοια της Προσωπικής Οικονομίας καλύπτει όλα όσα είναι σημαντικά για τους πελάτες μας από την οικογένεια και την κατοικία τους έως τα ενδιαφέροντά τους και την εργασία τους. Η Προσωπική Οικονομία είναι κάτι μοναδικό για τον κάθε πελάτη μας, απόλυτα αλληλένδετο με τις διάφορες πτυχές της ζωής του και αλλάζει συνεχώς. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Προσωπικός Συνεργάτης της HSBC προσφέρει στον κάθε Premier πελάτη εξατομικευμένη οικονομική στρατηγική, εξειδικευμένη καθοδήγηση και οικονομικό προγραμματισμό.

Τι νέο προσφέρει σήμερα ο κλάδος λιανικής τραπεζικής HSBC στην Ελλάδα;

Στην HSBC εστιάζουμε στη Διαχείριση της Περιουσίας των πελατών μας, προκειμένου να τους διευκολύνουμε να εστιάσουν σε όλα όσα έχουν πραγματικά σημασία για αυτούς.

Έχουμε σχεδιάσει μια ευρεία γκάμα επενδυτικών και καταθετικών προϊόντων αλλά και προσφορές που ισχύουν μέχρι το τέλος του έτους, τα οποία δίνουν τη δυνατότητα σε υπάρχοντες και νέους πελάτες να επωφεληθούν από τη διεθνή εμπειρία της HSBC. Βεβαίως για εμάς κάθε πελάτης έχει ξεχωριστές ανάγκες, οπότε θα σύστηνα σε όσους ενδιαφέρονται να επισκεφθούν κάποιο από τα καταστήματά μας, ώστε να τους προτείνουμε εξατομικευμένες λύσεις με βάση το προφίλ τους.

Θα ήθελα, πάντως, να αναφερθώ σε ένα καινοτόμο προϊόν που παρέχουμε πλέον στην Ελλάδα και για εμένα ξεχωρίζει. Ξεκινήσαμε να προσφέρουμε σε ιδιώτες στην Ελλάδα δύο αμοιβαία κεφάλαια χαμηλότερων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από την HSBC Global Asset Management.

Συζητώντας με τους πελάτες μας, έχουμε διαπιστώσει ότι αντιλαμβάνονται πλέον πως τα περιβαλλοντικά και κοινωνικά πρότυπα που ακολουθούν οι επιχειρήσεις στις οποίες επενδύουν έχουν αντίκτυπο στην απόδοση του χαρτοφυλακίου τους. Προκειμένου, λοιπόν, να ανταποκριθούμε σε αυτήν την αναδυόμενη ανάγκη, είμαστε οι πρώτοι που προσφέρουμε στην Ελλάδα αυτά τα δύο αμοιβαία κεφάλαια χαμηλότερων εκπομπών της HSBC Global Asset Management. Τα νέα αμοιβαία κεφάλαια είναι σχεδιασμένα ώστε να περιορίζουν την έκθεση σε επιχειρήσεις με υψηλές εκπομπές άνθρακα, να μειώνουν σημαντικά τους χρηματο-οικονομικούς κινδύνους που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή και να προετοιμάσουν το χαρτοφυλάκιο για τις μελλοντικές τάσεις, καθώς κινούμαστε προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα