Επίσκεψη Ν. Νεγρεπόντε στην Intracom

Δευτέρα, 15 Μαΐου 2006 12:14

Τις εγκαταστάσεις του Ομίλου Intracom στην Παιανία επισκέφθηκε την περασμένη Παρασκευή ο διακεκριμένος παγκοσμίως ελληνικής καταγωγής καθηγητής, συνιδρυτής του Massachusetts Institute of Technology (M.I.T.) Media Laboratory, κ. Νικόλαος Νεγρεπόντε, ο οποίος ενημερώθηκε για τα ερευνητικά προγράμματα και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Ομίλου.

Παρουσίασε επίσης το $100 laptop το οποίο θα αποτελέσει ορόσημο για τη διάδοση της τεχνολογίας και τη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος τα επόμενα χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Νεγρεπόντε δήλωσε: «Χαίρομαι που επισκέπτομαι ξανά την Intracom. Είναι ένας Όμιλος που έχει καταφέρει να συνδέσει πετυχημένα την ανάπτυξη Συστημάτων και την προώθηση Καινοτόμων Τεχνολογιών στη διεθνή αγορά, με το όραμα της προηγμένης Έρευνας και Ακαδημαϊκής δραστηριότητας. Ήταν ευχαρίστησή μου να μοιραστώ τους στόχους μου και να συζητήσω με εξέχοντες Έλληνες ερευνητές και μηχανικούς τις τεχνολογικές εξελίξεις της επόμενης δεκαετίας».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Όμιλος Intracom Holdings την τελευταία πενταετία συμμετέχει σε περισσότερα από 120 διεθνή ερευνητικά προγράμματα, έχει κατοχυρώσει πολλές ευρεσιτεχνίες σε διεθνές επίπεδο και ήταν η μοναδική ελληνική εκπροσώπηση στη λίστα των 300 μεγαλύτερων ευρωπαϊκών εταιριών με τις υψηλότερες επενδύσεις στον τομέα της Έρευνας και Ανάπτυξης (E.U. Industrial R&D Investment Scoreboards).

Επίσης, το 60% των 5.600 εργαζομένων του Ομίλου είναι απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και μεταξύ αυτών είναι και πολλοί Έλληνες επιστήμονες που επέστρεψαν από το εξωτερικό. Το 2001 ο Όμιλος Intracom ίδρυσε το Athens Information Technology (A.I.T.), ένα μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό και ερευνητικό κέντρο αριστείας στην Πληροφορική και τις Τηλεπικοινωνίες. Το Α.Ι.Τ. προσφέρει προγράμματα μεταπτυχιακής και επαγγελματικής εκπαίδευσης και για τον σκοπό αυτό έχει συνάψει συνεργασίες με τα κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ, Carnegie Mellon και Harvard, αντίστοιχα. Μέχρι σήμερα, το Α.Ι.Τ. έχει χορηγήσει περισσότερες από 250 υποτροφίες σε αριστούχους φοιτητές από 21 χώρες.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΙΝΤΚΑ



Σχολιασμένα