ΑstraZeneca: Συμφωνία εξαγοράς της συνεταίρου της, Cambridge Antibody

Δευτέρα, 15 Μαΐου 2006 12:43

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την εξαγορά του υπόλοιπου μεριδίου της Cambridge Antibody Technology Group Plc, αντί του ποσού των 567 εκατ. λιρών Αγγλίας (1,07 δισ. δολ.) έκλεισε η δεύτερη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Βρετανίας, AstraZeneca Plc, προκειμένου να αποκτήσει πρώτη τον έλεγχο σε βρετανική εταιρεία παραγωγής αντιγράφων φαρμάκων και να αναπτύξει σκευάσματα αξίας ενός δισ. δολαρίων.

Οι επενδυτές της Cambridge, θα εισπράξουν 1.320 πένες για κάθε μία από τις μετοχές που κατέχουν, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της AstraZeneca. Η τιμή είναι 67% υψηλότερη από την τιμή κλεισίματος στις 791 πένες η ανά μετοχή, της εταιρεείας βιοτεχνολογίας την εβδομάδα που πέρασε, αξιολογώντας την στα 702 εκατ. λίρες στερλίνες. Η AstraZeneca αγόρασε τον Νοέμβριο του 2004 μερίδιο 19,2% στην CAT.

Oι εταιρείες είναι έτοιμες να αρχίσουν τις μελέτες για σκευάσματα κατά του άσθματος και άλλων, στο πλαίσιο της πενταετούς συμφωνίας τους.

Οι μετοχές της Cambridge Antibody σημείωσαν άνοδο 499 πένες, ποσοστό 63%, φθάνοντας στις 1.290 πένες η μία στις 9:43 π.μ. Συνολικά φέτος, έχουν σημειώσει άνοδο 84%. Οι μετοχές της AstraZeneca σημείωσαν σήμερα απώλειες 27 πένες, ποσοστό 1%, φθάνοντας στις 2.830 πένες η μία, ενώ μέσα στο έτος έχουν σημειώσει ελαφρά διαφοροποίηση.

Τον Νοέμβριο του 2004 η AstraZeneca αγόρασε μερίδιο στην εταιρεία και συμφώνησε να μην αποκτήσει περισσότερο του 19,9% για τους επόμενους 36 μήνες. Ο οικονομικός διευθυντής της AstraZeneca, Jon Symonds, δήλωσε ότι η φαρμακοβιομηχανία κατέβαλε λογική τιμή για την Cambridge Antibody.

Σύμβουλος της AstraZeneca σε αυτήν την εμπορική συναλλαγή ήταν η Goldman Sachs Group Inc. και σύμβουλος της Cambridge Antibody, ήταν η Morgan Stanley.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα