Juventus: Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές

Καθώς υπάρχει τον ενδεχόμενο να υποβιβαστεί στη Β' ή τη Γ' κατηγορία
Δευτέρα, 15 Μαΐου 2006 13:35

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι μετοχές της Juventus Football Club SpA μετά τις ειδήσεις ότι η εταιρεία ενδέχεται να αποκλειστεί από το πρωτάθλημα της Ιταλίας και να χάσει τα συμβόλαιο χορηγίας στην τηλεόραση, μετά τις κατηγορίες για διαφθορά.

Οι μετοχές της Juventus σημείωσαν απώλειες 29 σεντς, ποσοστό 14%, φθάνοντας στα 1,735 πριν από την ανάκληση της διαπραγμάτευσής τους στα 1,745 ευρώ η μία στις 9:24 π.μ. στο Μιλάνο.

Η ποδοσφαιρική ομάδα που ελέγχεται από την οικογένεια Agnelli, είπε ότι τα συμβόλαιά της με εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της News Corp., της Mediaset SpA και την Nike Inc. ενδέχεται να κινδυνεύουν εάν η ομάδα υποβιβαστεί από την πρώτη κατηγορία στη δεύτερη ή την τρίτη.

Στις 12 Μαΐου ολόκληρο το διοικητικό συμβούλιο της Juventus παραιτήθηκε μετά την έρευνα από τους δημόσιους κατηγόρους, συμπεριλαμβανομένου και του γενικού της διευθυντή, Luciano Moggi. Σύμφωνα με τις κατηγορίες ο Moggi και άλλοι αξιωματούχοι της ομάδας, ήλεγχαν τους διαιτητές και καθόριζαν τα αποτελέσματα των ποδοσφαιρικών αγώνων. Ο Moggi αρνείται τις κατηγορίες και είπε ότι θα υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Η πτώση των μετοχών της Juventus έγινε μία ημέρα μετά τη νίκη του τίτλου τις πέντε τελευταίες διοργανώσεις. Τίτλο που μπορεί να χάσει εάν η έρευνα αποδείξει ότι οι διαιτητές ευνόησαν την Juventus κατά τη διάρκεια της σεζόν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα