RWE: 7% η αύξηση των κερδών μετά τη μεγαλύτερη διάρκεια του χειμώνα

Δευτέρα, 15 Μαΐου 2006 13:50

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 7% σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της τρίτης μεγαλύτερης εταιρείας κοινής ωφελείας της Ευρώπης, RWE AG, μετά τον χειμώνα που διήρκεσε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν αυξάνοντας τη ζήτηση για ενέργεια.

Τα καθαρά κέρδη το τρίμηνο έως και τις 31 Μαρτίου, αυξήθηκαν στο 1,05 δισ. ευρώ (1,36 δισ. δολ.) ή 1,86 ευρώ ανά μετοχή, από 975 εκατ. ευρώ ή 1,73 ευρώ ανά μετοχή, που ήταν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στο Εσσεν της Γερμανίας. Κατά μέσον όρο 10 οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα ανέλθουν σε 951 εκατ. ευρώ.

Η RWE πούλησε 11% περισσότερο φυσικό αέριο και 6% περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια στην Ευρώπη, μετά την αύξηση της ζήτησης. Ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Harry Roels, σχεδιάζει να πουλήσει τη δραστηριότητα ύδρευσης της εταιρείας στη Βρετανία και στις ΗΠΑ, αξίας 17 δισ. δολ., προκειμένου να επεκταθεί στην Ευρώπη με το άνοιγμα της αγοράς ενεργείας στον ανταγωνισμό.

Οι μετοχές της RWE υποχώρησαν 80 λεπτά, ποσοστό 1,2%, φθάνοντας στα 63,70 ευρώ ανά μετοχή και διαπραγματεύθηκαν στα 63,85 ευρώ η μία στις 10 π.μ. στη Φραγκφούρτη. Πέρυσι, οι μετοχές σημείωσαν άνοδο 39%, υπερβαίνοντας την άνοδο 26% των 19 μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον Bloomberg Europe Electric Index, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 36 δισ. ευρώ.

Η εταιρεία επανέλαβε ότι τα καθαρά της κέρδη φέτος θα σημειώσουν άνοδο έως 20% και τα λειτουργικά κέρδη της θα αυξηθούν έως 10%.

Μέχρι τα τέλη Μαρτίου το χρέος της εταιρείας υποχώρησε στα 9,4 δισ. ευρώ από 11,4 δισ. ευρώ που ήταν στα τέλη του Δεκεμβρίου.

Οι πωλήσεις της σημείωσαν αύξηση 25%, φθάνοντας στα 13,8 δισ. ευρώ. Κατά μέσον όρο, οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι πωλήσεις της θα διαμορφωθούν σε 11,5 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα