Φρένο στο πενθήμερο πτωτικό σερί της Wall Street

Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018 23:09
UPD:23:11
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Φρένο στο πενθήμερο πτωτικό σερί έβαλαν απόψε οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, οι οποίοι έκλεισαν σε θετικό έδαφος, χάρη στην ανάκαμψη των τραπεζών και της Apple.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,83% στις 25.289 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε άνοδο κατά 1,72% στις 7.259 μονάδες και ο δείκτης βαρόμετρο σημείωσε κέρδη κατά 1,06% στις 2.730 μονάδες.

Στο ταμπλό ξεχώρισε το +2,5% τόσο της JP Morgan, όσο και της Αpple, η οποία το προηγούμενο διάστημα βρέθηκε στο επίκεντρο των πιέσεων, λόγω των αδύναμων εκτιμήσεων για τις πωλήσεις iphone.

Σημαντικά κέρδη παρουσίασε επίσης, η μετοχή της Caterpillar, η οποία τερμάτισε στο +4%, αλλά και οι μετοχές των Alphabet και Netflix, οι οποίες έκλεισαν με κέρδη 2,2% και 1,7% αντίστοιχα.

Ώθηση στους επενδυτές έδωσε, μεταξύ άλλων, η προσπάθεια σύγκλισης μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου για την επίτευξη μίας κατ’ αρχήν συμφωνίας για το εμπόριο.

Άλλωστε, οι ηγέτες των δύο χωρών αναμένεται να έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση, στα τέλη Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της Συνόδου των G20 στην Αργεντινή.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα