Μετοχοποίηση επιπλέον 25% της Turkish Airlines

Δευτέρα, 15 Μαΐου 2006 14:48

Την εισαγωγή στο χρηματιστήριο του 25% του μετοχικού κεφαλαίου του τουρκικού εθνικού αερομεταφορέα THY (Turkish Airlines) ανακοίνωσε, σήμερα, η υπηρεσία ιδιωτικοποιήσεων (OIB) της γείτονος, σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ανατολή».

«Στο πλαίσιο της δημόσιας εγγραφής, η συγκέντρωση των ανοικτών προσφορών θα αρχίσει την Πέμπτη και θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Μαΐου. Η εισαγωγή στο χρηματιστήριο είναι προγραμματισμένη για τις 25 Μαΐου», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της OIB Μετίν Κιλτσί.

Το 24,8% του μετοχικού κεφαλαίου της THY έχει ήδη εισαχθεί στο χρηματιστήριο το 2004.

Ο πρόεδρος της OIB υπαινίχθηκε επίσης ότι εξετάζεται η εισαγωγή, μελλοντικά, στο χρηματιστήριο επιπλέον 3,75% του μετοχικού κεφαλαίου του τουρκικού εθνικού αερομεταφορέα, εξέλιξη που θα φέρει το τουρκικό κράτος να ελέγχει μειοψηφικό πακέτο μετοχών (46,43%) στην THY.

Ο Μετίν Κιλτσί επιβεβαίωσε ότι η αεροπορική εταιρία έχει θέσει ως στόχο, το 2006, τη μεταφορά 20 εκατομμυρίων επιβατών και κύκλο εργασιών 3 δισ. δολαρίων. Σύμφωνα με το δικτυακό τόπο της THY, η εταιρεία, με στόλο 91 αεροσκαφών, μετέφερε το 2005 περισσότερους από 14 εκατομμύρια επιβάτες.

ΑΠΕ - Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα