Στην κοινοπραξία των αδελφών Γεώργα, Μ. Αδάμ και Δ. Κοντογιάννη το Μπάντμιντον

Χ. Χατζηεμμανουήλ: Στα 12 εκατ. ευρώ το όφελος του Δημοσίου
Δευτέρα, 15 Μαΐου 2006 16:23

Στην κοινοπραξία των Μιχάλη Αδάμ (ADaM Productions), Γιώργου και Παναγιώτη Γεώργα (Half Note Jazz Club) και Δημήτρη Κοντογιάννη (Allou Fan Park), περνάει για τα επόμενα 20 χρόνια η αρένα του Badminton, στο Ολυμπιακό κέντρο στο Γουδί.

Η σύμβαση παραχώρησης υπογράφηκε σήμερα από τον πρόεδρο της εταιρείας Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε., Χρήστο Χατζηεμμανουήλ, παρουσία του υπουργού Πολιτισμού, Γιώργου Βουλγαράκη, στο αμφιθέατρο του Κέντρου Γραπτού Τύπου στο Μαρούσι.

«Η σημερινή μέρα δικαιώνει τη στρατηγική αξιοποίησης της μεταολυμπιακής περιουσίας, που στηρίζεται στο τρίπτυχο "ανάπτυξη- νέες θέσεις εργασίας- ποιότητα ζωής για τον πολίτη", τόνισε ο κ. Βουλγαράκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για τις καθυστερήσεις που σημειώθηκαν στην αξιοποίηση των Ολυμπιακών ακινήτων επισήμανε ότι η αξιοποίηση δεν μπορούσε να γίνει νωρίτερα, καθώς -όπως είπε- η Νέα Δημοκρατία όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας δεν βρήκε σχέδιο για την μεταολυμπιακή χρήση των ακινήτων.

Από την πλευρά του ο κ. Χατζηεμμανουήλ τόνισε ότι το οικονομικό όφελος που θα αποκομίσει το ελληνικό δημόσιο από την ενοικίαση του Badminton ανέρχεται σε 12,5 εκατ. ευρώ για τα 20 χρόνια. Στο ποσό αυτό, είπε, θα πρέπει να προστεθεί και το όφελος που θα προκύψει από τα έξοδα συντήρησης της εγκατάστασης, τα οποία ετησίως εκτιμώνται σε 1,2 εκατ. ευρώ.

Η κλειστή αρένα του Badminton έχει δομημένη επιφάνεια 8.200 τ.μ. και καλύπτει τα 5.945 τ.μ. οικοπέδου συνολικής έκτασης περίπου 25.500 τ.μ. Η παραχώρηση του Badminton έγινε ύστερα από την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού στην πρώτη φάση του οποίου εκδήλωσαν ενδιαφέρον πέντε επενδυτικά σχήματα. Για τη δεύτερη φάση προεπιλέγησαν δύο υποψήφιοι και ύστερα από διαπραγματεύσεις αναδείχθηκε ως προσωρινός ανάδοχος η ένωση των αδελφών Γεώργα, Μ. Αδάμ και Δ. Κοντογιάννη. Ύστερα από διαπραγματεύσεις με τον προσωρινό ανάδοχο η Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε. προχώρησε στην υπογραφή της οριστικής σύμβασης ενοικίασης της αρένας του Badminton, η οποία θα μετατραπεί σε πολιτιστικό θεατρικό κέντρο ενταγμένο στο Μητροπολιτικό Πάρκο που σταδιακά θα μετατραπεί το Ολυμπιακό συγκρότημα στο Γουδί.

Από την πλευρά του ο κ. Αδάμ, εκ μέρους του ανάδοχου σχήματος είπε ότι η αρένα θα μετατραπεί σ’ ένα ολοκληρωμένο πολυχώρο πολιτισμού, ψυχαγωγίας και διασκέδασης, το οποίο θα περιλαμβάνει θεατρική σκηνή υψηλών απαιτήσεων και χωρητικότητας 2.500 θεατών. Το ύψος της επένδυσης σε πρώτη φάση θα ανέλθει σε 6 εκατ. ευρώ. Χρηματοοικονομικός σύμβουλος του αναδόχου είναι η Accentis Corporate Finance, μελετητής και σύμβουλος ανάπτυξης είναι η Betaplan Μελετών, ενώ μέρος της χρηματοδότησης του έργου θα αναλάβει μεγάλη ελληνική τράπεζα.

Αξιοποίηση άλλων οκτώ Ολυμπιακών Ακινήτων

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο κ. Χατζηεμμανουήλ αναφέρθηκε και στην αξιοποίηση οκτώ ακόμη από το σύνολο των 15 Ολυμπιακών ακινήτων.

Όπως είπε, εφόσον δεν υπάρξουν ενστάσεις εντός της εβδομάδας, θα αναδειχθεί ανάδοχος για την εγκατάσταση του Γαλατσίου, ενώ για το Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης (IBC) είπε ότι την επόμενη εβδομάδα, εφόσον δεν υπάρξουν ενστάσεις, θα γίνει το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών και θα ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός.

Όσον αφορά το Κέντρο Γραπτού Τύπου (MPC), δήλωσε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις και υλοποιούνται οι τελικές κινήσεις για την μετεγκατάσταση του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ενώ το Ολυμπιακό κέντρο Νίκαιας παραχωρείται στο πανεπιστήμιο Πειραιά.

Για τις εγκαταστάσεις του κανό-καγιάκ, ο κ. Χατζηεμμανουήλ είπε ότι βρισκόμαστε στην δεύτερη φάση αξιολόγησης των οικονομικών προσφορών, ενώ για τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στον ¶γιο Κοσμά εξετάζονται οι ενστάσεις.

Όσο για τις εγκαταστάσεις του μπιτς βόλεϊ -όπως είπε- την προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκε η κατάθεση προσφορών. Συνολικά έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον πέντε σχήματα εκ των οποίων τα δύο είναι εταιρείες του εξωτερικού.

Όσον αφορά τη ζώνη της ναυταθλητικής μαρίνας Φαλήρου, μετά την άρνηση του δήμου Καλλιθέας να αναλάβει την εκμετάλλευση της, η Ολυμπιακά Ακίνητα θα παραχωρήσει τις εγκαταστάσεις στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας για τη λειτουργία του Εθνικού Ναυταθλητικού Κέντρου.

Τέλος αναφορικά με τις αθλητικές εγκαταστάσεις στο Ηράκλειο Κρήτης, ο κ. Χατζηεμμανουήλ δηλωσε πως έχει υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας του υπουργείου Πολιτισμού με το δήμο Ηρακλείου και εντός των ημερών θα υπογραφούν τα δεσμευτικά κείμενα για την αξιοποίηση του γηπέδου και του παραλιακού μετώπου της πόλης.

ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα