Πέμπτη ημέρα απωλειών για τη Wall Street

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018 23:33
UPD:23:43
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Απώλειες για πέμπτη διαδοχική ημέρα εμφάνισαν απόψε οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, σε μία συνεδρίαση η οποία χαρακτηρίστηκε από έντονες διακυμάνσεις.

Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχώρησε κατά 0,81% στις 25.080 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε πτώση κατά 0,90% στις 7.136 μονάδες και ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 κατέγραψε μείωση κατά 0,76% στις 2.701 μονάδες.

Ενδοσυνεδριακά πάντως, οι αμερικανικοί δείκτες εμφάνισαν σημαντικά κέρδη, με τον Dow Jones μάλιστα, να κερδίζει έως και 214 μονάδες, τις οποίες όμως απώλεσε πολύ γρήγορα.

Η μετοχή της Apple, η οποία το τελευταίο διάστημα αποτελεί την πηγή του «κακού» για τη Wall Street, έκλεισε με απώλειες κατά 2,8%, επιβεβαιώνοντας πως έχει εισέλθει σε τροχιά bear-market. Αφορμή αποτέλεσαν οι ανησυχίες για τις πωλήσεις των νέων iPhones, οι οποίες πυροδότησαν την υποβάθμιση της σύστασης από τη UBS.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού υπολείπεται κατά 20% σε σχέση με το ιστορικό υψηλό, το οποίο σημειώθηκε τους προηγούμενους μήνες.

Υπό πίεση βρέθηκε σήμερα και ο τραπεζικός δείκτης, ο οποίος έχασε όλα τα ενδοσυνεδριακά κέρδη και έκλεισε με απώλειες της τάξης του 2%, μετά τις απειλές των Δημοκρατικών για τον τερματισμό της απορρύθμισης του Ντόναλντ Τραμπ.

Goldman Sachs, JP Morgan και Citigroup τερμάτισαν στο «κόκκινο», καθώς οι Δημοκρατικοί αναμένεται να αναλάβουν από τον Ιανουάριο τα ηνία της Επιτροπής Χρηματοπιστωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα